Nieuwjaarsreceptie Sparvoc Lanaken

Bij een nieuw jaar hoort een nieuwjaarsreceptie. Een traditie die bij Sparvoc ook hoog gehouden wordt. Afgelopen vrijdag waren spelers, ouders, sponsors en sympathisanten van harte welkom in de kantine van de Leeuwenkuil. Voor de gelegenheid gaven de Dames A een demonstratietraining, gevolgd door een oefenmatch van de Heren A tegen Eisden.

Philippe Paulissen

Terwijl de champagne rijkelijk vloeide, werd Eisden met droge 3-0 cijfers ingeblikt.

Voorzitter Mouchaers en schepen van sport Nelissen maakten van de gelegenheid gebruik om de Sparvoc-aanhang toe te spreken.

De voorzitter was blij dat onze sport dankzij The Yellow Tigers en The Red Dragons eindelijk de aandacht krijgt deze verdient. Sparvoc is een club voor en door jeugd, hopelijk vind deze jeugd nu ook zijn weg naar onze sporthal. Een instroom die ook voor ons van groot belang is.

Pierre Nelissen, schepen van sport, loofde Sparvoc voor zijn aanpak en maande ons aan zo verder te werken. Verder kondigde hij ook de grote verbouwingswerken aan aan de zaal. Dit zal gebeuren in 3 fases. Fase 1 wordt nog dit jaar mee begonnen. Fase 1 omvat de verbouwingswerken in de zaal met het secretariaat en een polyvalente ruimte. Daarna komen de kleedkamers aan de beurt. In een laatste fase zal de zaal beter geïsoleerd worden om de stookkosten te verminderen.

Hieronder vinden jullie de speech van onze voorzitter, we wouden hem jullie niet onthouden:

Goedenavond goede vrienden, Het doet weer enorm veel plezier jullie hier te mogen ontvangen en samen een glas te drinken op het nieuwe jaar. Als voorzitter van deze mooie volleybalclub kan ik niet anders dan zeer trots zijn op onze nationale vaandeldragers.Afgelopen week wisten zowel de YellowTigers als de RedDragons zich te plaatsen voor het WK, beide moesten in hun 3° match voorbij het thuisland om kwalificatie af te dwingen.Onze nationale dames versloegen top land Polen met duidelijke 3-0 cijfers, ook onze heren wonnen van Frankrijk met 3-2.Zeer knappe prestaties, prestaties die meer dan verdiend de nodige aandacht kregen in de nationale en internationale pers en media. Ik ben zeer blij met die aandacht voor het volleybal, aandacht die het volleybal meer dan verdiend.Ik ben om 3 redenen blij met deze aandacht.In de eerste plaats om dat volleybal een mooie sport is, mijn sport, onze sport. De sport van Sparvoc Lanaken. Ten tweede omdat volleybal een teamsport is, sta me toe dit kort toe te lichten.Als vader hecht ik veel belang aan het feit dat ook mijn dochter, Bo, een teamsport zal doen tijdens haar jeugd.Sport is immers cruciaal voor opgroeiende kinderen, het doen van een teamsport brengt daarenboven extra lessen met zich mee. Hoe anders bereid je kinderen of opgroeiende jeugd beter voor op hun verdere leven, op hun professionele leven. Het werken in en met teams is toch een rode draad doorheen ieders leven. Sparvoc Lanaken maakt van dit teamgebeuren een prioriteit, zo organiseren we jaarlijks 2 kampen die hier nog eens extra op focussen. Ten derde omdat deze aandacht broodnodig is om de instroom van onder (bij de kleinsten) niet te laten opdrogen. Al jaren achter elkaar is het aantal jeugdige leden in Limburg voor volleybal aan het krimpen, hopelijk kan deze aandacht en vooral de resultaten van onze nationale ploegen duidelijk maken dat volleybal een mooie sport is enzal er op die manier ook sneller door kinderen gedacht worden aan volleybal als hobby.Ik ijver dan ook bij de bonden dat de extra gelden die gevonden zullen worden na deze zeer mooie resultaten, deels aangewend zullen worden voor initiatieven om de instroom te promoten. Ook wij als club zetten hier op in. Zo werken we samen met de gemeente en Bloso aan de “week van de sport”, zo organiseren we jaarlijks een “volleybalkermis” en zullen we eerstdaags een initiatief lanceren om kinderen aan te moedigen een testtraining te komen meemaken. Mijn dochter zelf, komt wekelijks al naar onze “speeltuin”, de bewegingsschool. En ik verzeker u er is niets mooier dan die kinderen samen te zien spelen, lachen, hollen en met de bal spelen. Dit is en blijft onze toekomst, “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, onze leuze kan niet genoeg benadrukt worden.

Sta me toe te eindigen met te benadrukken dat we als bestuur heel erg fier zijn op de resultaten van onze ploegen. Niet alleen bij de jeugd doen we het weer goed, ook bij de senioren zijn de resultaten naar verwachting. Ik zou u allen dan ook willen oproepen om zeker eens naar één van onze ploegen te komen kijken, een geweldige opportuniteit doet zich morgen al voor. De Lizzards, momenteel op de tweede plaats in 1ste divisie, komt in onze Leeuwenkuil op bezoek.Onze heren A hebben me beloofd ze warm te ontvangen en er alles aan te doen de punten in eigen huis te houden. Hopelijk zie ik jullie morgen weer hier, de wedstrijd begint om 20u00. Laat ons dan nu het glas heffen op Sparvoc Lanaken anno 2014.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio