Gezelligheid troef op nieuwjaarsdrink Lindestraat

Zaterdagavond 11 januari vond de vierde nieuwjaarsdrink plaats voor de inwoners van de Lindestraat. De trotse ouders Kristel en Tom kondigden alvast het goede nieuws aan van een nieuwe boreling in de loop van het jaar. Afgelopen jaar werden Katrien en Tim reeds de fiere ouders van een flinke dochter.

Stephan stevens

Na het uitwisselen van de gelukwensen voor het nieuwe jaar kon iedereen proeven van de overheerlijke erwten- en pompoensoepen die werden klaargemaakt door buurvrouwen Els en Miet. Gastheer Wim Vleugels trakteerde iedereen op een boterham met spek. De sfeer zat er meteen goed in en verbeterde nog toen de boterhammen met spek werden gewisseld voor de schnaps. Eric Ladang en Diederik Droogmans, Bruce Springsteen fans van het 'eerste uur', nodigden iedereen uit op een heus Springsteen coverband optreden aan in het gemeenschapscentrum De Markthallen in Herk-de-Stad. Later op de avond vergezelden Willy Vernijns en echtgenote Nicole het gezelschap na afloop van de eerste voorstelling van de toneelvereniging 't Kringske in het parochiaal centrum 't Schel.

Er werd ondertussen nog bijgepraat over onder andere de tijd dat in de 'weide' in de Lindestraat de volksspelen plaatsvonden en iedereen uit het dorp naar onze straat afzakte om hieraan deel te nemen. De buren zijn het er ook over eens dat er te snel wordt gereden in de Lindestraat. Er zal een aanvraag worden ingediend bij het college van Burgemeester en Schepenen om hier iets aan te doen. Het afgelopen jaar werden er op vraag van enkele inwoners reeds twee zitbanken geplaatst op de hoek van de Lindestraat en de Grotestraat aan de miniatuurmolen waar de buren en fietsers in de zomer kunnen verpozen.

Iedereen was vol lof over deze vierde editie van de nieuwjaarsdrink en kondigde zijn aanwezigheid aan op de volgende editie in 2015 onder de schop bij Wim Vleugels


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio