Op z'n Loons ( 2/14)

1. Medam van de gemeijntesekreto'ris het bë da aksident bë höre otto piet gehat. Allein de baarsjok is no de kloete.De echtgenote van de gemeentesecretaris heeft bij dat ongeval met haar auto geluk gehad; Alleen de bumper was flink beschadigd.

Guy Vijgen

2. Hat oer moì`jle taaw bë deej fletser. Heej is zoeë fèn as poepestront.Houd uw zakken dicht voor die vleit. Hij is zo fijn als poppenstront.

3. Dzje betoijlt oech haaijn blow as dzje ne remork brokkeljoung no 't kenteijnerpaark breijngt.Je betaalt je vandaag blauw als je een aanhangwagen vol steengruis naar het containerpark brengt.

4. As 'n aa schuur bjaant, izdooë gë bluijse o`ijn.Als een oude schuur brandt, is er geen blussen aan.

5. Vör kemiesses goijn ze in Loan de stat ien. Vrugger woore dooë meijr bekkers en slachters as no`. Dzje ko`s oek go`n en knuijp koape bë Meriejke van Fiejkes en neejgels, schrufkes, rondellekes en tratse in tweej èzerwiejnkels.Voor boodschappen gaat men in Loon de stad in. Vroeger waren er meer bakkers en slagers dan nu. Je kon ook garen en knopen kopen bij 'Marieke van Fiekes' en nagels, schroeven en krammen in twee ijzerwinkels.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio