Plantenverkoop natuurvereniging Orchis

Natuurvereniging Orchis richt in samenwerking met de Adviesraad Leefmilieu Bilzen voor de 28ste keer een jaarlijkse plantenverkoop in. De bedoeling is het stimuleren van het aanplanten van streekeigen plantensoorten die het natuurlijk evenwicht in de tuin vergroten.

Patrick Meylaerts

Een groot deel van de aangeboden soorten werd gekweekt uit zaden van oude en authentieke planten in Vlaanderen. Deze planten dienen te voldoen aan de normen van het kwaliteitslabel “Plant van Hier”. Ze zijn beter aangepast aan ons klimaat en minder vatbaar voor ziekten. Planten hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Ze nemen verontreiniging uit de lucht op en functioneren daarbij als filter, tevens kunnen ze via fotosynthese CO2 vastleggen en zo een verdere opwarming van de aarde mee beperken.

Wie planten aankoopt steunt Orchis en de bescherming van de natuur in Limburg maar versterkt ook de natuur in zijn plaatselijke omgeving. Onze tuinen zijn immers de verbindingsschakels tussen verschillende natuurgebieden.

Er kunnen planten besteld worden tot 10 februari 2014. Men kan rechtstreeks bestellen via de website van Orchis: www.orchisvzw.be of met een bestelformulier dat men kan afhalen op de stedelijke Milieudienst of op het Orchis secretariaat, Perronstraat 1 te Munsterbilzen.

De planten worden afgehaald op zaterdag 22 maart tussen 9 en 11 uur te Schureveld, op de parking aan de Dienst Infrastructuur (naast het politiekantoor)

Meer info?: ORCHIS vzw: Tel./fax: 089/50 10 19, www.orchisvzw.be of orchis.vzw@belgacom.net


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio