Ongeval met vier gewonden in Lanaken.

Vrijdagavond rond 17.00 uur kwam de melding binnen bij de brandweerkorpsen van Maasmechelen, Lanaken en Maastricht, tevens een oproep voor de ambulance en politie. Allen snelden ter plaatse naar de Maastrichterweg in Lanaken waar het ongeval zich had voorgedaan, want er was gemeld dat het om een auto-ongeval ging met beknelling en letsel.

arnold roberts

Omdat de brandweer van Lanaken snel ter plaatse was, konden de drie uitgereden brandweerwagens van Maastricht meteen rechtsomkeert maken en naar hun kazerne terug keren. In beide wagens die, op een recht stuk weg, een frontale aanrijding hadden, waarbij ze beiden naast elkaar in de berm belandden, zaten gewonden die vervoerd dienden te worden naar het hospitaal.

Een passagier, afkomstig van Bilzen, moest een tijdje wachten vooraleer hij vervoerd kon worden, omdat een derde ambulance opgeroepen moest worden. De andere drie slachtoffers, nog een van Bilzen en twee jongeren van Lanaken, die op terugweg waren van school in Hasselt, waren toen al per ambulance afgevoerd. De aard van de verwondingen zijn nog niet bekend maar allen waren bij bewustzijn en aanspreekbaar. De politie doet een onderzoek hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Tijdens het ongeval was de weg afgezet voor alle verkeer en werd het verkeer zonder problemen omgeleid.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio