Haven Zeebrugge sluit contract met Nissan voor behandeling van 100.000-tal nieuwe wagens

International Car Operators Zeebrugge heeft een contract afgesloten met de Japanse autobouwer Nissan, dat op jaarbasis voor Zeebrugge een extra behandeling van ruim 95.000 nieuwe wagens betekent. Dat heeft het havenbestuur van Zeebrugge bekendgemaakt.

belga.be

De behandeling van nieuwe wagens kende in Zeebrugge vorig jaar al een forse opmars van 10 procent, tot 1,92 miljoen stuks. Dit jaar verwacht de haven wellicht boven de kaap van de 2 miljoen wagens uit te komen.

Het nieuwe contract voorziet dat vanaf deze maand Nissan-wagens naar Zeebrugge aangevoerd zullen worden vanuit de haven van Newcastle, voor distributie naar Frankrijk en de Benelux. De wagens worden aan- en afgevoerd met schepen van de rederij European Marine Logistics."Het jaar is alvast goed gestart voor de nieuwe wagens, en daarmee gaan we verder op de trend van 2013. In een niet-stijgende markt in Europa vergroot Zeebrugge hiermee haar marktaandeel", aldus Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge.De Nissan-wagens zullen behandeld worden aan het Noordelijk Insteekdok in de achterhaven.