Tien Hammers op het podium in de Sylvester Vijfdaagse

2013 werd traditioneel afgesloten met de Sylvester Vijfdaagse. De wedstrijden werden gelopen op Weelde Vliegveld, Vlierveld in As, Heeserbergen Lommel, Staleykerheide en Zwarte Weg in Leopoldsburg. Meer dan 400 lopers namen aan de wedstrijd deel en een sterke afvaardiging buitenlanders legden de Belgen het vuur aan de schenen.

Tuur Cloostermans

Bij de dames - 14 pakte Lies Deferme een mooie derde plaats. Bij de dames 45 liep Marijs Vandeweyer in de kijker. Marijs behaalde niet minder dan 3 etappe overwinningen en in de andere wedstrijden gaf ze heel weinig toe. Marijs behaalde dan ook vlot het hoogste trapje van het podium. Bij de dames 50 kwam Hilde Krols nipt naast het podium terecht. De buitenlandse dames waren iets te sterk. Julienne Van Reusel en Godelieve Bruynseels streden naar best vermogen en werden toch nog 6e en 7e. Danielle Nolens was goed voor de eerste plaats in de reeks dames 65.

Zeer sterke wedstrijden werden gelopen door Nancy Wendrikx. Nancy die in de hoogste reeks van start ging, dames Elites, behaalde in de eindstand een eervolle vierde plaats. Anja Steynen was goed voor de 2e plaats in haar reeks.Piet Deferme werd eveneens 2e in zijn reeks H-12. Enkel de Fransman Radondy kon Klaas Mellebeek van de overwinning houden bij de Heren 16, de andere Hammers Miel Deferme en Victor Mellebeek waren goed voor de plaatsen 7 en 8. Frederik Meyen liep een verdienstelijke vijfdaagse en werd 6e in zijn reeks. Voor Ronald Mens en Marc Mertens eindigden bij de heren 40 beiden in de eerste 15. Koen Mijnen miste net het podium bij de heren 45, Sven Francet eindigde vlak achter hem als vijfde. Steve Verstraete werd hier 17e. Bij de heren 50, waar onze voorzitter door familiale omstandigheden zijn wedstrijden niet kon afmaken en we alzo een zeker podiumplaats verloren, wist Guido Timmers een fraaie tweede plaats te veroveren, Luc Bouve, met slechts 3 wedstrijden, eindigde toch nog als 8e. Wim Hoekx deed een flink heroptreden na zijn kwetsuur en werd al meteen 5e, Willy Renders liep vlot zijn wedstrijden en pakte de 8e plaats. In de reeks 65 werd ons trio G. Deferme, Vic Vanderstraeten en Jos Thijs enkel voorafgegaan door de Duitser Conrad en de Zwitser Weyss.

Ook in de reeks heren 70 werden onze lopers door een buitenlander van de overwinning gehouden. Phil Mellebeek pakte een etappezege en liep zeer goede koersen en gaf heel weinig toe op de winnaar. Roger Plees was erg verdienstelijk en werd 4e, Willy Van Caelenberge werd 5e en Jean Ooms, die slechts aan drie wedstrijden kon deelnemen, werd toch nog 7e. Stefaan Schutjes en Danny Swerts werden de grote winnaars in hun reeks. Bij de Heren Elites behaalde Jeroen Hoekx uiteindelijk de 6e plaats, Jeroen was verkouden en kon zijn kansen niet maximaal verdedigen. Benjamin Anciaux, die ook maar aan drie wedstrijden kon deelnemen, werd toch nog 16e in die reeks.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio