Drie koningen zingen voor een goed doel in Ghana

De vormelingen van Heppen maken er een jaarlijkse traditie van om drie koningen te gaan zingen. Vorig jaar werd er 265 euro ingezameld.Liselore Loverix , student geneeskunde ,kwam tijdens de viering toelichten dat het ingezamelde geld van 2013 gebruikt werd om medisch schooltoezicht te organiseren in Fun en Child Schools en om drinkwater te voorzien in het gezondheidscentrum van Jaipur (India).

Marleen Kauffmann

Dit jaar werd 311 euro werd door de vormelingen bijeen gehaald voor Dries Meus, student verpleegkunde.Dries vertrekt midden januari 2014 naar Ghana in Afrika, waar hij 7 weken met 2 ander studenten stage gaat lopen in het ‘Tamale Teaching Hospital’ op de dienst spoed.Hij zal zich bezig houden met het kindvriendelijk maken van de spoedafdeling.Verder willen zij ook educatie geven rond hygiëne en preventie van de meest voorkomende ziekten in Ghana, zoals aids, malaria, diarree, ...Volg de reis op zijn facebookpagina ‘Stage driesGhana’ . Vrije giften zijn welkom.

Tijdens de naamopgave van de vormelingen in de Sint-Blasiuskerk overhandigde vormeling Seppe, koning voor één dag, het ingezamelde geld aan Dries.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio