Tongers marktplein loopt vol voor nieuwjaarsreceptie

Op zondag 5 januari liep het Tongerse marktplein gezellig vol. Je kon er immers terecht voor een drankje ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie, aangeboden door de stad Tongeren. Aangezien de schaatsbaan en het kerstdorp er nog stonden stonden, was het marktplein wat kleiner en werd er door de menigte uitgeweken naar het begin van de Hemelingenstraat en de Maastrichterstraat.

Jos Collaer

Door gebrek aan ruimte stonden er dit jaar ook geen terrasverwarmers of overdekte tenten. Goddank namen de weergoden vandaag geen douche. Maar voor wie het te koud had, waren er verschillende warme dranken te krijgen: warme choco, verse soep, glühwein en koffie. Vooral het bier stroomde rijkelijk. Voor wie het glas niet wilde heffen op een nuchtere maag, boden de Tongerse bakkers en slagers gratis belegde boterhammen aan. Lekker vers brood met daarop een goed stukje beleg, heerlijk !

Het was een gezellige drukte. Natuurlijk werden er heel wat nieuwjaarswensen uitgewisseld, want veel Tongenaren ontmoetten elkaar hier weer voor het eerst. Burgemeester Patrick Dewael en tal van schepenen waren aanwezig.

In de namiddag had in Tongeren een koopzondag plaats met “cava shoppen”. De Tongerse handelaars boden hierbij hun klanten een glaasje cava aan. Hierdoor kwam nog een massa volk genieten van de solden en er werden dan ook nog veel koopjes gedaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio