C-ploeg Optima start het jaar met knappe overwinning

De supporters hadden er even op moeten wachten, maar eindelijk was het zover: na de winterstop betraden de heren van Optima C weer het parket voor een nieuwjaarsmatch tegen Achel. De C-ploeg was op revanche uit gezien er bij de heenwedstrijd met een zware 67-42 werd verloren.

Koen Beerten

Coach Beerten kon rekenen op 10 manschappen. Enkel Ghoos (andere verplichtingen), De Swerts (hand) en Sauvillers ontbraken op de feuille. "Ik verwacht vandaag een pittige match. Mits onze centers onder de ring hun werk doen en de shots goed vallen, dan geloof ik er zeker in. De supporters mogen zich trouwens ook opmaken voor het wederoptreden van Joris Verheyen, die na 10 jaar zijn basketsloefen heeft teruggevonden, zeker een speler om naar uit te kijken."

In een rommelig eerste kwart hadden de Optimisten duidelijk nog wat last van nieuwjaarsstramheid in de kuiten. Offensief wisten enkel Beerten en Hoekx de ring te vinden. Aan de overkant blonk Achel uit in offensieve rebounds, die leidden tot simpele scores. Stand na Q1: 12-16.

De tweede periode bracht eenzelfde spelbeeld. Optima bleef het moeilijk hebben onder de ring, terwijl Achel vlot wist te scoren. Verbetenheid en shots van Beerten, Hoekx en Mondelaers zorgden wel dat Optima nog in het spoor van Achel bleef, al diende er gerust te worden met een 29-37 achterstand.

"Wie 'Hans en Grietje' tot in de helft van het boek leest denkt ook dat de situatie uitzichtloos was," sprak coach Beerten profetisch tijdens de pauze. "Als we een stevige tand bijzetten in de rebounds en de bal goed rondspelen in aanval zit er zeker iets in vandaag. Hans en Grietje wonnen immers ook op het einde, merkte ik toen ik het boek voorlas aan ons Fleur, wie weet welke kant deze match nog opgaat?"

Onder impuls van de bemoedigende woorden van de coach trad Optima C gemotiveerd op het parket in de tweede helft. De talrijk opgekomen supporters zagen Janssens enkele knappe shots binnengooien. Ook Nys en Convens brachten de intensiteit van de C-ploeg naar een hoger niveau met goeie defense en sierlijke loopacties. Zo werd er geknabbeld aan de kloof en konden beide ploegen het laatste kwart aanvangen bij een 52-56 tussenstand.

In die laatste periode had Optima eindelijk de sleutel tot de wedstrijd gevonden. In defense werkten Volders, Mondelaers Tijs en Verheyen zich in het zweet terwijl Jo -De Bom van de Berg- Mondelaers zijn duivels ontbond vanachter de driepuntlijn. Optima wist de achterstand om te buigen naar een 68-63 voorsprong met nog 3' op de klok. De bezoekers gaven zich hiermee nog niet gewonnen en kwamen nog terug tot 68-66, maar via rebounds van Vandervoort aan beide kanten van het plein en vrijworpen van Beerten kon de C-ploeg de eerste overwinning van 2014 veiligstellen. Eindstand: 73-68.

Scores Optima: BEERTEN 21, MONDELAERS J. 19 (4x3), JANSSENS 9, NYS 4, HOEKX 16, Verheyen, Convens, Vandervoort 2, Mondelaers T., Volders 2

Vreugdetaferelen in de tribune na de wedstrijd met supporters die mekaar om de hals vlogen. "Dit is het mooiste nieuwjaarscadeau dat de C-ploeg mij had kunnen geven," stamelde Clubvoorzitster Brigitte Lauwers met tranen in de ogen. "Hoewel, met een mooie bos bloemen ben ik ook wel altijd content. Hopelijk is deze match alleszins een voorbode voor een jaar vol basketplezier en sportief succes op het parket voor al onze ploegen!"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio