Lutgarde Ory en Jean-Pierre Derwael exposeren in de Bottelarij

Relatie papier en textiel is voor Lutgarde onontkoombaar. Na een lange weg van experimenten om te zoeken naar combinatie tussen weefkunst en papier tot het besef komen dat, hoewel men van het textielachtige afwil, ze toch steeds wil draden inleggen, draden verbinden, verweven … kortom werken met “vezels” …

Zoals Lutgarde, ergens in de jaren 80 afstudeerde aan de academie van Hasselt in de afdeling textiele kunsten, deed Jean-Pierre dat in het schildersatelier en volgde nog een drietal jaren tekenen in de academie van Tongeren.

mariëlle honings

Pas een tweetal jaren geleden herontdekte hij de klei in het Doppa-huis te Hasselt. Lutgarde kwam hij nog eens tegen in een workshop Papierscheppen… Ze kenden elkaar al jaren maar sinds toen is de samenwerking, door de papiervezels, steeds hechter geworden. Ze verzorgen dan ook regelmatig samen workshops.

In het basismateriaal klei of plantenvezels, de grote en kleine kantjes van de mens laten zien en de indrukken die ze opdoen materialiseren, blijven een zoektocht die nooit verveelt. Zo beleven en belichamen hun ‘Niemensjes’ bijvoorbeeld de anonieme, goed-gekende buur in al zijn doen en laten. Lutgarde Ory & Jean-Pierre Derwael & AKSI verwelkomen je graag op zondag 5 januari 2014 om 10u. De Bottelarij biedt een luxeontbijt met bubbels aan €15. Kinderen van 6 tot 12 jaar aan €12. Er is ook een gratis kunstwerkje van de exposerende kunstenaars voorzien. Reserveren: info@aksi.be of 012 21 42 84. De werken zijn te bezichtigen van 5 januari 2014 tot en met 26 januari 2014.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio