IJsberen duiken in het water voor het goede doel

Op zondag 5 januari organiseert zwembad Dommelslag zijn jaarlijkse ijsberenduik voor het goede doel. Na het succes van de vorige editie, met meer dan 100 deelnemers en een veelvoud aan kijklustigen, wil Dommelslag samen met de plaatselijke watersportclubs opnieuw de schouders zetten onder dit concept.

Lore Walravens

“Het buitenbad wordt speciaal voor deze gelegenheid afgekoeld zodat de durvers een verfrissende duik kunnen nemen. Vorig jaar had het water een ‘verkwikkende’ temperatuur van 5°C”, licht centrummanager Bert Thijs toe. Er staan 3 duiken op het programma die plaatsvinden om 16, 18 en 20 uur. De duikers betalen slechts 3 euro en krijgen hiervoor een leuke attentie. De opbrengst van de ijsberenduik wordt geschonken aan het goede doel ‘t Fierkant’: een dagcentrum dat ondersteuning en begeleiding biedt aan personen met een handicap.

De deelnemers maken ook kans op enkele toffe prijzen. Wie het origineelste ‘kostuum’ aantrekt voor de duik, wordt beloond met een gratis jaarabonnement in zwemparadijs Dommelslag. De grootste groep die een plons waagt in het ijskoude bad en de best verklede groep vallen ook in de prijzen.

Bert Thijs : “Ook de watersportclubs kunnen wat ondersteuning gebruiken. Zij baten kerststalletjes uit in het winterdorp van Dommelslag, die opgesteld staan rond het buitenbad. Het is de ideale plek om alle vakantieverhalen uit te wisselen met een jenever of een lekker hapje in de hand. Proef de gezellige sfeer op het buitenterras samen met je vrienden, familie, ... en steun zo de plaatselijke sportclubs. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.”

Wie de sportclubs en ‘t Fierkant een warm hart onder de riem wil steken, moet zeker op zondag 5 januari meedoen aan dit knotsgekke event. Of kom gewoon proeven van de gezellig sfeer... Maarten Cox is alvast van de partij, en jij?

Kijk snel op www.sr-dommelslag.be voor meer informatie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio