Stemmig 'U zijt Wellekome' in de kerk van Reppel

Print

Stemmig 'U zijt Wellekome' in de kerk van Reppel

Reppel

Bocholt -

De vierde editie van U zijt Wellekome, de kerstsamenzang van het Davidsfonds, ging dit jaar door in de gezellige kerk van Reppel. Na het welkomstwoord van voorzitter Jan Lempens konden de meer dan 120 zanglustigen onder de kundige begeleiding van het zangkoor van Reppel o.

l.v. Rik Schouteden en organist Sylvester Lamberigts samen bekende en minder bekende kerstliederen zingen.

Het geheel was opgedeeld in 4 delen: Op weg naar Kerstmis, De herders, De engelen en De koningen. Elk deel bestond uit een aantal liederen die soms door het koor alleen maar meestal door alle aanwezigen mooi werden gezongen, op het orgel begeleid door Sylvester Lamberigts. Tussen elk deel vertelde Josée Heylen van 'Het denneboompje dat naar het kribbetje toog', een onbekend maar ontroerend kerstverhaal van A. Theunis (een oud-leraar van dirigent Rik Schouteden).

Ook dit jaar konden de deelnemers een vrije bijdrage geven voor het goede doel. Dit jaar was dat 'Vluchtelingenwerk Vlaanderen', een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie die de belangen van de vluchteling en asielzoeker verdedigt. Tijdens een korte pauze gingen leden van het Davidsfondsbestuur rond met een kerstmuts en traditiegetrouw werd er gul gegeven.

Na het zingen konden de kelen terug gesmeerd worden bij een lekker drankje en een gezellige nababbel achteraan in de kerk. Bedankt aan alle deelnemers, het was een hartverwarmende activiteit waar iedereen met veel voldoening aan deelnam.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio