Davidsfonds en Okra zingen 'U zijt Wellekome'

Print

Davidsfonds en Okra zingen 'U zijt Wellekome'

Tongeren

Tongeren -

Het Davidsfonds organiseerde op donderdag 26 december ‘U zijt Wellekome’, de grootste kerstsamenzang van Vlaanderen. Op 104 zangplekken in het Vlaamse land werd dezelfde kerstbundel op dezelfde dag gezongen. Op deze manier ontstond een verbondenheid met het Kind in de kribbe, maar ook met duizenden mensen, die in het midden van het feestgedruis even tot inkeer wilde komen.

Met dit evenement wil het Davidsfonds de Vlaamse kerstliederen levend houden. De liederen kunnen maar overleven, als we ze samen blijven zingen. Zo wordt dit deel van het Vlaamse rijke erfgoed bewaard. Het is ook opvallend hoe de volkse kerstliederen de geboorte van Jezus, waarover we historisch niet zo veel weten en die voor sommigen dus wel eens moeilijker liggen, niet isoleren van de rest van Zijn leven. In de uitdrukking ‘het kind zal ons verlossen uit de pijne’ wordt de verbinding immers al gemaakt met de het lijden en de kruisdood van Jezus.

Vijfentachtig mensen kwamen deze namiddag meezingen in de Sint-Maternuskerk, waaraan ook het koor van de seniorenbeweging Okra zijn medewerking betoonde. De mensen konden een vrije bijdrage geven voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Nationaal zamelde men zo’n 23.000 € in voor dit project. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in het parochiecentrum onder de kerk met een hapje en een drankje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio