Zet je beste beentje voor tijdens de Kerstcorrida

Print

Zet je beste beentje voor tijdens de Kerstcorrida

Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode -

De Kerstcorrida in het centrum van Meeuwen wordt op vrijdag 27 december voor de 18de keer georganiseerd. Dit dankzij een sterk team dat al jaren dit topevenement op poten zet. Guido Corstjens, voorzitter van AVT Meeuwen-Gruitrode legt de succesformule uit van de jaarlijks groeiende Kerstcorrida.

Guido, hoe is het allemaal begonnen?
Guido: “In 1994 zijn we met dit evenement gestart als een clubactiviteit, nu zijn we een vaste waarde in het atletiekwereldje! De sterkte van onze organisatie is dat wij voor ieder wat wils hebben. Zowel de jeugdatleten, de recreanten als de toppers van Limburg, aangevuld met nationale en internationale toppers komen aan hun trekken. Ook zijn we onze toeschouwers nooit uit het oog verloren. Er is altijd gezorgd voor animatie in een leuke kerstsfeer. De Kerstcorrida in Meeuwen centrum is zowaar de drukste en meest sfeervolle Vlaamse atletiek- en gezinshappening in de eindejaarsperiode!”

Wat is de sterkte van jullie vereniging?
Guido: “Zonder een sterk bestuur kan geen enkele vereniging het hoofd lang boven water houden. We vullen elkaar perfect aan en kunnen daarnaast rekenen op een grote groep vrijwilligers die bijspringen. Op 27 december mogen we rekenen op een 90-tal vrijwilligers, vóór en achter de schermen.”

Wat is er zo uniek aan dit evenement?
Guido: “Ieder jaar proberen we iets nieuws te brengen. Dit jaar plaatsen we in samenwerking met het gemeentebestuur en met de plaatselijke horeca een verwarmde feesttent in het Sgt. J. Melsenspark. Deze feesttent zal het kloppend hart van de 18de Argenta Kerstcorrida zijn. De inschrijving, de tombola, de afhaling van de kerstpakketten, de podiumhulde maar ook de kantine en de aankomst zullen in deze tent plaatsvinden. Bovendien is er een videowall voorzien waarop de toeschouwers de wedstrijden kunnen volgen. Vanaf 21 uur zorgt de “Pax-band” voor de nodige ambiance. Ook van het concept ‘Kerstcorrida meets ARTs” verwachten we veel. Op diverse plaatsen op het parcours kunnen onze deelnemers genieten van kunst: zangkoor Gioia in de Boomgaardstraat, tunneleffect in de Arkstraat, drum en gitaar in de Arkstraat, mondharmonica- club ‘De Senioren’ op de hoek van de Genitsstraat, zang begeleid met gitaar door Hanne en Helena, jeugdige jongleur Lasse met diabolo op het Kerkplein en acts door de Heilige Vrienden en Boggetse kook, al rondtrekkend over het parcours.”

Wat verwachten jullie van de deelnemers? Zijn er toppers bij?
Guido: “We verwachten een 1200-tal deelnemers en evenveel toeschouwers. Daarnaast zorgen wij in de speedrun voor een uniek deelnemersveld met Europees kampioen Pieter-Jan Hannes op kop. Hij zal concurrentie krijgen van enkele Belgische toppers en de hele Limburgse stratenloop-top. Ik nodig ook graag alle inwoners van Meeuwen-Gruitrode uit, om samen met ons, van de 18de Kerstcorrida, een onvergetelijke sportief evenement en een leuke gezinshappening te maken.”

Als kers op de taart lopen burgemeester Lode Ceyssens en minister-president Kris Peeters mee.

Programma:
18.00 u. Karamellenloop
18.30 u. 1 km
18.50 u. Speedrun-invitatieloop - 5 km
19.15 u. 5 km
20.10 u. 10 km

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio