Toerisme Maasmechelen sluit toeristisch seizoen af

Toerisme Maasmechelen sloot zijn toeristisch seizoen ‘beleef WATER’ af op 17 december met een Vollemaanwandeling op de terrils van Eisden.

Nagenoeg enkele duizenden bezoekers namen deel aan verschillende activiteiten van het jaarprogramma. Gedurende het jaar, in thema van WATER, werden talrijke succesvolle activiteiten op poten gezet.

Toerisme Maasmechelen

De lichtparade op de Zuid-Willemsvaart was de grootste blikvanger.

Naast evenementen werden ook plekken opengesteld die anders niet toegankelijk waren voor het publiek. Zo mochten wandelaars, onder begeleiding van een gids, elke eerste zondag van de maand afdalen in natuurgebied het Greven en een bezoek brengen aan de gebouwen van de Watergroep. Hier werd het indrukwekkend proces van bron- tot drinkwater aan hun voorgesteld. Daarnaast kreeg iedereen die op pad ging met een MaasVerkenner een preview van het (toen nog te openen) natuurgebied RivierPark MaasVallei.De nocturnes kenden hun succes met de Vollemaanwandeling en Legendes langs de Maas met Maasdiner.

Dank aan o.a. duikclubs Jaws en Oceanica, Kajak Maasland, Forelvijver de Pelikaan, de handelsunie van Maasmechelen (HUM), fietscafé de Passerel en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland voor het opzetten van activiteiten i.s.m. de toeristische dienst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio