Romantisch Kerstshoppen in het Eisdense Handelscentrum

Print
Romantisch Kerstshoppen in het Eisdense Handelscentrum

Romantisch Kerstshoppen in het Eisdense Handelscentrum

Eisden

Maasmechelen -

Dit weekend strijkt de kerstsfeer neer over de Eisdense Pauwengraaf en het omliggend handelsgebied. Je kan er terecht voor het inslaan van die laatste kerstcadeaus, maar ook voor een hapje en een drankje. Dit alles gehuld in een sfeervolle gloed van de nieuwe feestelijke eindejaarsverlichting en de nodige muzikale ondersteuning.

Met extra inzet staken de Handels Unie Maasmechelen (HUM), Maasmechelen Leisure Valley, het Maasmechels gemeentebestuur de koppen (en de centen) bij mekaar om de Pauwengraaf en het omgrenzend winkelgebied dit weekend om te toveren in een sfeervol kerstgebeuren. Voor de muziek zorgt de Maaseikse Oakcity Jazzband, een groep die al sinds 1995 voor hun muziek en show in Dixieland stijl bekend staat.

De eindejaarsverlichting is er al geruime tijd, maar het is de eerste keer dat het Eisdense winkelcentrum zo uitgebreid baadt in een romantisch eindejaarsgebeuren. De verlichting bestrijkt niet alleen de Pauwengraaf, maar ook de hele Koninginnelaan, zelfs tot aan de Louis Mercierlaan. HUM-voorzitter Eddy Beckers vult aan, “We willen daarmee de bezoekers meteen duidelijk maken dat ze in het winkelcentrum belanden. En voor volgend jaar streeft onze vereniging van handelaars op de Pauwengraaf, de Koninginnelaan, de Oude Baan, het Europaplein, de Kruindersweg en de Nijverheidslaan naar nog meer uniformiteit, zoals een volwaardig winkelcentrum betaamt."

Dat dit alles niet vanzelfsprekend is, kunnen Peppe Di Nezza en Hilde Houben beamen, zij werkten vanuit de HUM meer dan een half jaar aan de voorbereidingen. Ze konden dankzij een goede samenwerking met het gemeentebestuur, de verschillende gemeentediensten, en vooral dankzij de extra inspanningen van de Cel Economie, zorgen voor de plaatsing van 120 vlaggen en 70 straatoverspanningen met lichtbollen en andere lichtornamenten.

“We kozen ervoor om de verlichting vanaf nu te huren, zodat we geen opslagruimte nodig hebben en we elk jaar kunnen aanpassen en veranderen om vanaf volgend jaar in het hele winkelgebied met dezelfde sfeerverlichting uit te pakken”, benadrukt Hilde Houben.

Erik Kortleven, de schepen van Economie en Toerisme (Open VLD) hoopt dat al deze inspanningen de eindejaarsverkoop stimuleren. “We willen het Eisdense handelsvierkant almaar meer laten evolueren naar een nog attractiever handelsgebied. We zijn met deze samenwerking tussen al de verschillende partners en gemeente op goede weg, want we kregen al heel wat positieve reacties op deze sfeerverlichting”.
“Het gemeentebestuur draagt ook bij met een investering van 60 tot 70.000 euro”, vertelt schepen Tanja Imbornone van Financiën (CD&V) . “Dit kan dankzij een extra budget van Infrax en het levert per slot van rekening bijna twee maanden extra uitstraling op."

Om nog meer publiek te lokken, zijn heel wat winkels op de Pauwengraaf en de winkelstraten eromheen ook zondag geopend. Tevens zullen op de Pauwengraaf in het weekend van 21 december en 22 december verschillende kerstchalets met een divers aanbod aan jenever, glühwein, warme choco, hamburgers, worst, etc. zorgen voor sfeer en romantiek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio