Gemeentelijke Basisschool As viert kerst op een originele manier

Print
Gemeentelijke Basisschool As viert kerst op een originele manier

Gemeentelijke Basisschool As viert kerst op een originele manier

Niel-bij-As

As -

Als gemeenteschool maken we kennis met verschillende levensbeschouwingen, waardoor we het reguliere kerstverhaal niet kunnen brengen. We hebben op onze school een werkgroep die hier een multicultureel gebeuren van maakt. Asia van 6B vertelt:

"De kinderen van GBAS vieren een gezelligheidsfeest.

Er staan overal kerstboompjes in de klassen, vaak met kleine cadeautjes eronder. Op de speelplaats kan je een vrolijk opgeblazen sneeuwman en een reuze kerstboom zien die met pakjes en lichtjes is versierd. In de aula staat een prachtig versierde wensenboom. Alle leerlingen hebben wensen in de boom gehangen. Dit zijn wensen op kunstwerkjes die als kerstballen van papier de boom versieren. Iedere klas organiseert haar eigen feestje en bovendien vieren we dit feest ook nog tijdens allerhande gezamenlijke activiteiten.

De kleutertjes en de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar kijken met een hapje en een drankje naar de ‘Samson en Gert Kerstshow’. De meisjes en jongens van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar gaan naar een Kerstmusical kijken. ‘De 3 rovers en een ster’ gaat over drie rovers die ’s nachts verdwalen in het grote, donkere bos en spijt krijgen van hun wandaden. Plots zien ze een lichtje. Ze gaan eropaf en komen terecht bij Adriaan de houthakker, waar ze liefdevol ontvangen worden.

We krijgen dit jaar geen witte kerst maar de leerlingen van GBAS hebben de kerstsfeer alvast te pakken. Kerstmis mag komen, we kijken er naar uit."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio