Europese beurzen openen met winst na Fed-beslissing

De beslissing van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, om de steunmaatregelen voor de economie "beperkt" te verminderen, zorgt voor koerswinsten op de Europese beurzen. In Brussel wint de Bel20 na een halfuurtje handel zowat 1,5 procent.

In Frankfurt ging de Dax-sterindex net na de opening 1,07 procent hoger, De Londense 'footsie' (FTSE100) opende 0,93 procent hoger.

belga.be

In Parijs dikte de CAC40-aandelenkorf 0,9 procent aan. In Amsterdam ten slotte, ging de AEX bij opening 1,2 procent hoger.In Brussel gaan de financiële waarden met de grootste winst lopen. Verzekeraar Ageas wint 2,7 procent, bank-verzekeraar KBC meer dan 2,3 procent. Ook staaldraadproducent Bekaert noteert boven de 2 procent winst (+2,05 procent). Alle twintig waarden in de aandelenkorf staan op winst, met hoogspanningsnetbeheerder Elia achteraan het peloton (+0,3 procent).De Amerikaanse centrale bank besliste gisterenavond om de steunmaatregelen voor de economie "beperkt" te verminderen. Vanaf januari gaat de Fed nog "slechts" 75 miljard dollar in de obligatiemarkten pompen, in plaats van de 85 miljard vandaag. Wall Street en Tokio eindigen na de aankondiging hoger.