Okra Alken leert zijn leden computeren

Print
Okra Alken leert zijn leden computeren

Okra Alken leert zijn leden computeren

Alken

Alken -

Als 55+ wil je nog een beetje modern overkomen en als je er nog volledige bij wilt horen in deze moderne tijd moet je toch een beetje van de computer afweten. Of u wil een computer kopen, maar u kent er niets van. Of u heeft een computer aangeschaft, maar weet er onvoldoende van.


Daarom organiseerde Okra Alken voor de tweede keer een lessenreeks voor starters of beginnende computerfreaks. Vijftien leden schreven zich in voor de cursus.
De basisschool van Sint-Joris Alken was bereid hun computerlokaal daarvoor ter beschikking te stellen.
Wat kwam zoal aan bod? De eerste lessen leerden de cursisten omgaan met de muis en het toetsenbord, de computer op te starten en af te sluiten, daarna een brief schrijven en bewaren, tekst bewerken, foto’s opslaan en bewaren en foto’s in een tekst invoegen. Aan de indeling van “documenten” en “afbeeldingen” in mappen werd vooral veel aandacht besteed door onze lesgever Rik Motmans.

Daarna werd stap voor stap een Google-account aangemaakt voor iedere cursist zodat iedereen op dezelfde manier berichtjes kon aanmaken en verzenden.
Het werd pas echt interessant toen het surfen naar websites aan bod kwam.
Het was voor onze cursisten alleszins een leerrijke activiteit. Voor hun leergierigheid kregen ze op het einde van de lessenreeks een diploma en de directeur van de basisschool van Sint-Joris trakteerde iedereen op een stuk taart.
Kandidaten voor een nieuwe lessenreeks mogen zich altijd melden bij één van de bestuursleden van Okra Alken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio