Hasselaren leren Truienaren jenever drinken

Print

Hasselaren leren Truienaren jenever drinken

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Dat Hasselt de "stad van de smaak is" willen ze in Sint-Truiden best geloven, maar dan moeten ze het ook maar komen bewijzen. Mon Smitt, stichter en grootmeester van de Confrérie van de Hasseltse Jenever nam de uitdaging aan en kwam met een paar collega's de uitdagers van OKRA Sint-Truiden overtuigen.

Naast zijn overredingskracht had Mon Smitt ook heel wat flessen bij die moesten bewijzen dat zijn stad wel degelijk de beste smaak heeft.

"De Fransen hebben hun cognac, de Duitsers hun schnaps, de Schotten hun whisky en wij zijn geen klein beetje fier op onze jenever. Toegegeven, het aantal stokerijen is drastisch verminderd in vergelijking met de 25 stokerijen die de stad 200 jaar geleden rijk was. Maar wij blijven apetrots op onze Hasseltse sterke drank en als Confrérie blijven we de lof van onze jenever zwaaien", zegde Mon Smitt.

Goedgelovig zijn de Truienaren echter niet en ze lieten zich enkel overtuigen door de Hasselaren via een doorgedreven proeverij waarbij alle mogelijke jenevers de revue passeerden: van jonge tot oude, van Fryns tot Wissels, van Masy tot godendrank van 't Stookkot. Waarbij de Truienaren uiteindelijk tot het besluit kwamen: ze hebben in Hasselt inderdaad goeie jenever die, wanneer je die met verstand, gevoelen en kennis van zaken drinkt, een waar genot is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio