Davidsfonds Bocholt bezoekt het monasterium van Opgrimbie

Print

Bocholt

Bocholt -

Een opgewekte groep Davidsfondsleden komt op de druilerige, donkere en kille zaterdagmiddag op het kerkplein in Bocholt bijeen om een bezoek te brengen aan het klooster van de moniale zusters in Opgrimbie.
Een omleidingsroute brengt onze auto’s tot aan een donkere bosrand en via een minder goed geplaveid weggetje zien we na wat bochten de toegangspoort van het klooster.

Een zuster in een hagelwit wit habijt met kap wacht ons al op.

De ontvangst is allerhartelijkst en na een korte inleiding door de zuster over o.a. ontstaan, doel, leefwijze van deze kloostergemeenschap wordt ter verduidelijking een film hierover gestart. Uiteraard zijn er na deze film nog vragen die vlotjes worden beantwoord door de zuster die met alles wat ze heeft uitstraalt dat ze hier op haar plaats is.

Via de klooosterwinkel, een van de bronnen van inkomsten, rijk voorzien van iconen, beelden, kaarten, divers aardewerk en nog veel meer, gaan we naar de bovenverdieping van de kapel om de vespers bij te wonen De kapel is sober van uitvoering maar juist daarom in het kader van de viering zeer sfeervol.. Meer dan een uur worden we overspoeld door de zustergemeenschap prachtig uitgevoerde gezangen in het Nederlands waarin zowel een gregoriaanse als byzantijnse oorsprong te beluisteren is. De lezingen geënt op de advent geven stof tot nadenken.

Een indrukwekkende belevenis die ons wellicht een deel van de spirituele spiegel heeft laten zien en ons een echo van eeuwigheid heeft laten horen.
We nemen afscheid van onze gastvrouw en rijden via een gezellige nazit in de Tievishoeve huiswaarts.

Jo en Mia Sniekers-Geusens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio