Lummen sleept titel van Sportelgemeente 2013 in de wacht

In het kader van de sensibiliseringscampagne "Sportelen, Beweeg zoals je bent" organiseerde Bloso in 2012 de eerste editie van de actie Sportelgemeente. Via deze actie trachtte Bloso de gemeenten bijkomend te motiveren om bijzondere inspanningen te doen voor de seniorensport en zo de vijftigplussers aan het sporten te krijgen of te houden.

Sylvia (Gemeentebestuur Lummen)

In 2013 werd deze actie herhaald. Van 8 tot 13 september werd de jaarlijkse Lummense sportelweek georganiseerd. Op 12 september trokken onze senioren naar Dilsen-Stokkem voor de Provinciale Sporteldag voor vijftigplussers.

Daarnaast organiseert de sportdienst wekelijks verschillende activiteiten voor vijftigplussers, zoals Zumba Gold, hydrobic, zwemles voor volwassenen, curve-bowling, netbal en badminton voor vijftigplussers.

Al deze bijzondere inspanningen leverden onze gemeente de titel Sportelgemeente 2013 op.

Op woensdag 4 december mocht Wim Vangeel, schepen van sport, en een afgevaardiging van de sportraad deze onderscheiding in ontvangst nemen in het Bloso-sportcentrum Kattevenia.

Wij zijn uiteraard blij met deze titel omdat het sportelen een belangrijke plaats inneemt in het gemeentelijk sportbeleid!

Heb je interesse in onze activiteiten of wens je meer informatie? Check onze website of neem contact op met de dienst sport.

Voor meer informatie:

dienst sportSportcomplex VijfsprongSportweg 83560 Lummen013 390 490013 390 590sportdienst@lummen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio