Uitbreiding logistiek centrum Kuehne + Nagel in Geel levert honderd jobs op

Print
Uitbreiding logistiek centrum Kuehne   Nagel in Geel levert honderd jobs op

Uitbreiding logistiek centrum Kuehne + Nagel in Geel levert honderd jobs op

Het Zwitserse multinationale logistieke bedrijf Kuehne + Nagel vergroot door een groeiende markt zijn terreinen in Geel met 20.000 m2, tot 65.000 m2. De extra werkruimte levert zowat 100 nieuwe banen op.

Meerderheidsaandeelhouder en erevoorzitter van de logistiekedienstenverlener Klaus-Michael Kuehne zakte zelf naar Geel af om het uitgebreide gebouw officieel in gebruik te nemen.

Het bedrijf, dat sinds 2006 in Geel aanwezig is, werd onlangs vergroot van 45.000 tot 65.000 m2. "Daarbij werd 10.000 m2 voorzien voor farmaceutische specialiteiten en nog eens 10.000 m2 voor algemene opslag," zegt managing director in België Ernst Cuppens, "maar eventueel kunnen we later nog met 10.000 m2 uitbreiden". Kuehne + Nagel, dat onder meer door een bijkomende nieuwe markt van internetverkoop rechtstreeks aan de consument groeide, heeft onder andere Lexmark, Lego en Nespresso als grote klanten. Het bedrijf bevestigt dat er in België een loonhandicap is van zo'n 5 procent tegenover de buurlanden, maar dat is volgens hen maar één onderdeel van het kostenplaatje, naast flexibiliteit, een goed wegennetwerk en IT-zekerheid. "Wel hopen we dat de loonkloof tegen 2018 uitgebalanceerd is", aldus Cuppens. Momenteel telt het bedrijf in België circa 2.000 personeelsleden op dertien locaties. 350 van hen werken nu in Geel. In totaal zullen er door de uitbreiding naar verwachting 100 nieuwe jobs gecreëerd worden. De gronden voor dit uitbreidingsproject - dat in totaal 15 miljoen euro kost - werden bij de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) aangekocht voor 7,5 miljoen euro. Het bedrijf ontving van de Vlaamse regering ook voor 600.000 euro aan opleidingssteun.