Warm Hart houdt informatieve avond over 'Voedselverspilling en Armoedebestrijding'

Print

Warm Hart houdt informatieve avond over 'Voedselverspilling en Armoedebestrijding'

Houthalen-centrum

Houthalen-Helchteren -

Op vrijdag 6 december zat het Warm Hart in Houthalen weer volgepakt, niet in afwachting van de goede Sint, maar van onze Vlaamse minister Ingrid Lieten. Om 16:30u zat iedereen al in spanning af te wachten wat de minister ons zou komen vertellen over “voedselverspilling en armoedebestrijding”.

Gezellig met koffie en thee rond de tafel, zaten we ons voor te bereiden op de komst van minister Lieten. Vrijwilligers, OCMW medewerkers en alle anderen werden met een warm hart verwelkomd om haar uitleg te komen volgen. Er werd al veel gepraat, gelachen en de sfeer kwam er al goed in toen we slecht nieuws te horen kregen van de kabinet medewerkster “Inge Siborgs” van mevrouw Lieten. Ze moest ons spijtig genoeg vertellen dat de minister, vandaag toch niet zou kunnen komen vanwege het drukke verkeer. Een kleine teleurstelling maar dat hield de zaak niet tegen.

Magda Cuppens heeft dan maar het roer zelf overgenomen om ons de nodige uitleg te kunnen meegeven. Met behulp van een PowerPoint vertelde ze iedereen over de voedselresten en wat er mee gedaan wordt, over hoe deze voedselresten gebruikt worden in armoedebestrijding en wat de overheid al doet en nog zal doen, in samenwerking met bewegingen zoals het Warm Hart, RIMO en Sint-Vincentius, om de situatie te verbeteren. Nadien werd er nog een lijst met vragen voor minister Lieten meegegeven met haar kabinet medewerkster in de hoop op een snel en positief antwoord.

Er is nog druk gepraat geweest maar tenslotte was het toch tijd om de avond, die ondanks de kleine tegenslag, zeer leerrijk en informatief was af te sluiten. Hopelijk komt minister Lieten het binnenkort goed maken en kunnen we al onze vragen deze keer persoonlijk aan haar stellen.
Mattia Caramazza


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio