Meisjeskoor Artemis nodigt de ‘knapen’ uit voor het Kerstconcert

Print

Maaseik

Maaseik -

De koorleden van Meisjeskoor Artemis uit Maaseik zijn in volle voorbereiding van de kerstperiode. Eerst moeten op school nog de laatste toetsen worden afgewerkt om dan volop in de Kerstvakantie te vliegen.

Vorig jaar reisden de meisjes van Artemis nog naar het Tsjechische Rakovnik en Praag voor een reeks gesmaakte Kerstconcerten.

Dit jaar spelen de dames enkele thuiswedstrijden : op zaterdag 21 december zorgen zij samen met Fanfare Vriendenkring Limbricht voor de juiste kerststemming in de kerk in Limbricht nabij Sittard (NL), aanvang : 19.30 uur. En op zondag 22 december zakken zij af naar de sfeervolle Sint-Annakerk van Aldeneik voor een druk bezet concert, samen met het Gemengd koor Cantitare en het Pharaldis Ensemble.

U kan dan verder getuige zijn van het eerste optreden van het pas opgerichte Knapenkoor Cantitare. Voorlopig nog bescheiden, maar met een zeer groot enthousiasme en veel perspectieven. De beide Cantitare-koren zijn 2 van de 3 koren van de Academie voor Kunsten van Maaseik.

Ook opmerkelijk is de ruime inbreng van de familie Beckers : vader Guido Beckers dirigeert het meisjeskoor Artemis, moeder Veerle Claes is de ‘leading lady’ van het Pharaldis Ensemble, oudste zoon Ive Beckers is sinds jaar en dag spelend lid en steunpilaar van het Pharaldis Ensemble en jongste zoon Jeroen Beckers leidt de beide koren Cantitare.

Alle toehoorders zullen zich in de juiste kerstsfeer laten dompelen op zondag 22 december om 17 uur in de Sint-Annakerk van Aldeneik.

Reservaties via : tickets@artemis-maaseik.be of 089/56.52.82


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio