Terrilwandeling was een enorm succes.

Print

Terrilwandeling was een enorm succes.

Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

Met meer dan 350 waren we om samen de stille getuige van het zo belangrijk mijnverleden te beklimmen. Bij het vertrek aan Den Lavaar was het even drummen om de eerste inleiding door de 'mijndirecteur' te beluisteren. Van daaruit ging het in groep richting terril.

Aan de voet van de terril kon meteen van een streek borreltje of een warm drankje genoten worden, terwijl de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden voor de nodige muzikale warmte zorgde.

Zowel de aanloop als het wandelpad tot op de top waren afgebakend met honderden kaarsjes, samen met enkele vuurkorven zorgde dit voor een erg romantische sfeer. Ook onderweg kregen de wandelaars - iedereen met de zaklamp in aanslag - de nodige uitleg, en ze ontmoetten er de putheks die haar eigen verhaal deed. Boven op de top vertelde Marcel Veltjen over ons mijnverleden tijdens de tweede oorlog, intussen genoot iedereen van het unieke panorama met duizenden lichtjes en een heldere sterrenhemel.

Ook de aansluitende maaltijd in Den Lavaar, een steengrillmenu met een mijnwerkersbiertje was volledig volgeboekt. Samen hebben we nog lang nagenoten.

Het volgende project van de VZW Toerisme Heusden-Zolder is de traditionele winterborrelwandeling welke door gaat op 19 januari. Bij deze gelegenheid kunnen de deelnemers een bezoek brengen aan de kluis omkaderd door een mooi verhaal over de geschiedenis van de kluis en de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto. Ook hier zal een drankje en een vleugje muziek niet ontbreken. Hopelijk tot dan!

Voor meer informatie over de organisaties van VZW Toerisme Heusden-Zolder kan u terrecht op onze website http://vzw-toerisme-heusden-zolder.be en op onze facebook facbook en twitter pagina.

Tekst: Bert Rodiers
Foto: Yves Maex


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio