Bouwmakkers winnen finale van First Lego League in Hasselt

Print

Bouwmakkers winnen finale van First Lego League in Hasselt

Lommel

Lommel -

Jaarlijks nemen wereldwijd 200.000 jongeren deel aan de First Lego League. Het is de bedoeling dat jongeren met behulp van een zelfgebouwde en geprogrammeerde Legorobot het hoofd bieden aan de gevolgen van natuurrampen in een Legodecor. Vrijdag vond de ontknoping van de First Lego League van Limburg plaats in de Hogeschool PXL in Hasselt.

De kinderen van het 5de en 6de studiejaar van de Boudewijnschool uit Lommel deden mee onder de toepasselijke naam ‘Bouwmakkers”. In het tuinhuis van hun juffrouw werkten ze 10 weken lang ‘s woensdags en zaterdags gepassioneerd aan hun project.
Vrijdag bij hun eerste proef was het meteen menens want hun robot slaagde er in om alle geprogrammeerde missies tot een goed einde te brengen. Dit gaf de Bouwmakkers een enorme vertrouwensboost wat ook te zien was tijdens de projectvoorstellingen aan de verschillende professionele jury’s. Zelfs hun raadgevende vulkanoloog die speciaal vanuit Nederland was overgekomen, kwam de Bouwmakkers op de wedstrijd een hart onder de riem steken.
Na afloop van de proeven wisten we dat de Bouwmakkers het heel goed hadden gedaan, maar toch was de prijsuitreiking zeer spannend en zenuwslopend. Uiteindelijk werden de Bouwmakkers uitgeroepen als de grote winnaars van de First Lego League en worden ze op 25 januari 2014 verwacht in de Benelux finale in Utrecht. Proficiat aan de Bouwmakkers en hun coachen juffrouw Marjanne en Nicolas en nog veel succes op de volgende finale in Nederland.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio