300 mensen klinken op Universiteit voor het Maatschappelijk Belang

Print
300 mensen klinken op Universiteit voor het Maatschappelijk Belang

300 mensen klinken op Universiteit voor het Maatschappelijk Belang

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Woensdag 27 november vond de feestelijke opening plaats van de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang. In het grote auditorium van de oude gevangenis schoven 300 mensen aan voor een zitje om er te luisteren naar een reeks toespraken en lezingen.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door het duo Silence Coloured In. Emily Vannes (elektrisch piano, zang) en Tom Adriaenssens (gitaar, zang) brachten bekorende luisterliedjes, soms eigen werk, soms mooie vertolkingen.

De receptie achteraf stond in het teken van de eerlijke handel met het zuiden -zowel de wijnen als de fruitsappen kwamen uit een Oxfam Wereldwinkel. Drank en versnaperingen werden aangeboden in een sprookjesachtig mooi decor. Maar deze receptie was in de eerste plaats een hartelijk ontmoetingsmoment tussen geëngageerde mensen uit de vredes-, milieu-, derdewereld-, integratie- en armoedebeweging, naast mensen die opkomen voor de streektaal en -cultuur, die actief zijn in het maatschappelijk opbouwwerk of in de dialoog tussen religies en levensbeschouwingen. Samen willen ze bouwen aan één brede vernieuwingsbeweging, om van Limburg een warme, rechtvaardige en duurzame provincie te maken. De receptie liep langer uit dan voorzien, omdat vele bezoekers het de moeite vonden om te blijven plakken.
De Universiteit voor het Maatschappelijk Belang is een gezamenlijk initiatief van Hogeschool PXL, Universiteit Hasselt en Provincie Limburg.

Foto genomen door Steven Schepers

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio