De Wandelaar nieuwste wandelsportvereniging in Genk

Print
De Wandelaar nieuwste wandelsportvereniging in Genk

De Wandelaar nieuwste wandelsportvereniging in Genk

Genk

Genk -

In de schoot van de Vlaamse Wandel- en Omnisportfederatie (VWO) werd onlangs een fonkelnieuwe 'wandelclub' boven het doopvont gehesen: De Wandelaar.

In Genk en omstreken zijn reeds jarenlang verschillende wandelsportverenigingen actief. Vandaar de logische vraag aan Marc Thijs, bezieler van deze nieuwe vereniging, of het wel opportuun is er nog een dergelijke wandelgroep aan toe te voegen?

"Inderdaad zijn er diverse wandelclubs in deze buurt", start Marc Thijs zijn betoog. "Maar deze nieuwe club wil zich vooral onderscheiden op het sociale en kleinschalige aspect van haar leden. We zijn ook niet vastgepind aan één stad of wijk om onze activiteiten te programmeren. Dit biedt ons dus meer vrijheid en diversiteit in onze activiteiten. Voor mensen die gewoonweg willen wandelen, puur genieten van de natuur, een vrijetijdsgebeuren zonder verplichtingen aanhouden, voor deze mensen wil De Wandelaar een oplossing bieden", zegt Thijs.

Verschillen

Logischerwijze gaat de geïnteresseerde wandelaar natuurlijk op zoek naar datgene dat verschilt tussen De Wandelaar en die andere wandelverenigingen in Midden-Limburg. Marc Thijs weet er alles van. "Aangezien we zijn aangesloten bij de VWO, zijn we tevens erkend door BLOSO. Het grote verschil met die andere verenigingen is net het gegeven dat VWO-clubs bij hun organisaties, hun catering kunnen overlaten aan 'derden'. De focus kan dus volledig gelegd worden op het wandelen zelf. En door dit gezamenlijk wandelen, in groep, en samen vertrekkend op dezelfde plaats, wordt ook het sociale aspect dubbel zo groot", maakt Marc Thijs duidelijk. "Pas op: bij ons ook geen competitie hé. Iedereen, jong en oud, kan meewandelen. Bij ons zit het hem zo, dat iedereen zich meldt op de afgesproken startplaats en start-uur. Tenslotte betalen leden van de club niets. Zij mogen gratis meewandelen. Niet-leden betalen slechts één euro per wandelactiviteit", legt Marc uit.
"Diegenen die alsnog lid willen worden betalen de gangbare lidgelden waarvoor ze ook nog een tweemaandelijks tijdschrift (De Wandelvogel) gratis in de brievenbus gedeponeerd krijgen", besluit Marc Thijs.

De eerstvolgende wandelactiviteit: 'Tussen Maas en Julianakanaal' aanstaande zondag 1 december. Het parcours is 10,7 km lang. Verzamelen geblazen om 10u aan hotel Roosterhoeve Roosteren.
website: www.de-wandelaar.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio