thumbnail: null
thumbnail: null

LFC Lommel verliest door gebrek aan ervaring

De toon werd meteen goed gezet, direct na de aftrap was LFC maar op één ding uit: vastzetten, pressie spelen en snel scoren. Met twee kansen binnen de eerste minuut werd duidelijk gemaakt aan de koploper dat er gestreden moet worden om met drie punten naar huis te gaan vanuit Lommel.

Rob Snoeijs

Maar de ervaring van Onbetong Tongeren was ook duidelijk te zien: ze bleven rustig en met beheerst spel werd LFC teruggedrongen naar de eigen helft. LFC kon niets tegen die druk beginnen en al snel stond LFC met 0 – 3 achter. LFC gaf zich niet gewonnen en met Gerd Claes in de goal is het voor de tegenstander al een hele moeilijke zaak om te scoren. Met een snelle uitbraak wist Wout van Eepoel met een droge harde knal te scoren en het was 1 – 3. Wederom liet LFC zich terugdringen en met de rust was de stand dan ook terecht 1 – 5.

Na de rust begon LFC wederom zeer sterk Onbetong Tongeren werd direct teruggewezen naar eigen helft en met goed lopende aanvallen en positiespel stond het binnen vijf minuten 3 – 5 met doelpunten van Niels Mondelaers en Nick Luyckx. LFC bleef drukken en met verschillende kansen op de lat of paal bleef de teller echter op 3 – 5 staan. Onbetong Tongeren herpakte zich en in het laatste deel van de wedstrijd trokken zij de match volledig naar zich toe en toonden zij waarom zij de koploper in de reeks zijn. Met een eindstand van 3 – 10 op het bord kan LFC terugkijken op een goed gespeelde match en zich troosten met de gedachten dat het spel met de week beter wordt. Bouwen aan een totaal nieuw team kost tijd en vergt veel van ieders geduld.

Op naar de volgende thuismatch die wordt gespeeld op vrijdag 6 december tegen VB Beton Team Borgloon.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio