thumbnail: null
thumbnail: null

Ontmoetingscentrum Sikhs in Sint-Truiden

'Nieuw ontmoetingscentrum voor de Sikhsgemeenschap'(HBvL 14/09/05) Het masker van de gastvrijheid van het gemeentebestuur van Sint-Truiden is gevallen. Samen met nu het ware gezicht komt nu ook het beleid van twee maten en gewichten naar boven.

Erwin Van Heel - Sint

Ene groep Sikhs kunnen en mogen alles en de ander niet. Voor andere delen van de stad wordt zo een ontmoetingscentrum aanzien als een verrijking en het toonbeeld van de multi-culturele samenlevening en is de overlast heel subjectief. Maar er is wel spraken van overlast en kan zo een centrum niet wanneer dit zich bijna op de grote markt bevindt.

In dit gebouw kwamen tot over enkele maanden nog wekelijks honderde kinderen spelen. Nu is het niet meer veilig en moet gesloten worden. Een onveilige toestand in een gebouw komt toch niet op één dag .Waarom werd de dansschool dan niet gesloten omdat ze onveilig was?

Gastvrijheid telt voor het stadsbestuur maar enkel als het ver van hun eigen huisje-tuintje is en wanneer ze met een hoofddoek in de krant komen. En wie wat mag doen en hoe hij het moet doen wordt wel door hen zelf bepaald naar gelang de belangrijkheid en invloed van de persoon.