Enorme succes bezorgt kinderkoor Arsis nieuw jeugdkoor

Print
Enorme succes bezorgt kinderkoor Arsis nieuw jeugdkoor

Enorme succes bezorgt kinderkoor Arsis nieuw jeugdkoor

Kortessem

Kortessem -

Een beetje geschiedenis die zich herhaalt.
Het kinderkoor Arsis, werd in 1985, het jaar van de muziek, opgericht door Willy Vanheers en Lieve Vanvinckenroye.
‘Arsis’, een muzikale term die de opgaande beweging in een muziekstuk weergeeft, symboliseerde ook heel snel het koor zelf : door het stijgende aantal leden en dus ook het toenemende leeftijdsverschil werd het koor opgesplitst in een tienerkoor o.

l.v. Jean Schyns en een kinderkoor o.l.v. ‘meester’ Stefan Houbrechts.
Het koor verzorgde reeds 2 musicals : Doornroosje en Cupido en kende pareltjes van concertreizen naar Piacenza, Milaan, Londen, Straatsburg, Praag en Wenen.
Tussendoor nam Frederik Verhooghe het dirigeerstokje voor het tienerkoor over, terwijl Stefan de kleintjes, al vanaf 5 jaar, onder zijn hoede bleef nemen. Het aantal in het kinderkoor bleef lichtjes groeien, maar de overstap naar het tienerkoor werd wat moeilijker daar het leeftijdsverschil in die groep alsmaar uitgroeide : van 12-jarigen tot 25-jarigen. De keuze van muziek werd hierdoor moeilijker en kinderen haakten wat af.
Eind vorige werkjaar werd door het bestuur de spijtige beslissing genomen om helemaal terug onderaan de ‘muziek’ladder te beginnen en dus enkel nog met een kinderkoor verder te gaan.

Nieuwe werkjaar, nieuwe dirigente, nieuw jeugdkoor.
Deze beslissing leek van korte duur te zijn. De startdag van het nieuwe werkjaar 2013-2014 was een enorm schot in de roos. Het kinderkoor telde liefst 48 stemmetjes, waarvan bijna de helft kinderen jonger dan 8 jaar.
Op het voorbije kamp te Heppen, tijdens de herfstvakantie, kwam het bestuur snel tot de keuze en beslissing om opnieuw een jeugdkoor op te richten met jonge tieners. Een kinderkoor met 30 stemmetjes en een jeugdkoor met 18 zangers.
En wonder boven wonder werd al heel snel een nieuwe dirigente, met een fameuze muzikale ervaring, gevonden om deze nieuwe groep te leiden : Stephanie Corstjens.
Stephanie start als 8-jarige haar pianostudies en zanglessen en trekt naar de kunsthumaniora in het Lemmensinstituut te Leuven en behaalt er de eerste prijs notenleer. Ze begeleidt ondertussen het koor van het Virga-Jessecollege te Hasselt op piano en zingt bij het befaamde jeugdkoor Lirica van Genk en in het koor van het Lemmens. Ze slaagt in de dirigentencursus in de Muziekacademie van Hasselt en dirigeerde al enkele koren waaronder Altebasso St.-Truiden en het gemengde koor Cantemus te Tongeren. Stephanie richt ook ‘Klassiek Anders’ op en werkt al geruime tijd als freelancer op VRT,..
En nu dirigeert ze het jeugdkoor Arsis uit Kortessem !!!

Warme oproep.
Heeft u, als ouder al langer in de gaten dat uw kind goed zingt of gewoon wil zingen en heeft uw kind na dit krantenbericht nog meer zin gekregen om te komen zingen bij het Arsis-koor... ‘dan is het dé moment' !!
Was je eerder bij Arsis ? Dan is het misschien ook weer dé gelegenheid om weer aan te knopen bij ons nieuwe jeugdkoor. We kennen jullie stem…laat ze opnieuw horen !

Het kinderkoor o.l.v. ‘meester’ Stefan voor kinderen vanaf het 1ste tot en met het 4de leerj.
Het jeugdkoor o.l.v. Stephanie Corstjens voor kinderen vanaf het vijfde leerj. tot 16 jaar.

De repetities zijn voor beide groepen vrijdag van 18.30u tot 19.30u in CC de Mozaïek te Kortessem.
Iedereen kan nu nog instappen, want we zijn net met het kerstrepertoire gestart voor ons concert van 21 december in CC ‘Mozaïek’.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio