thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Telefoonnummers vereenvoudigen?

Een briefschrijver heeft de heilige graal van de telefoonnummertoekenning gevonden : Gebruik de postcode + 5 cijfers en dan nog een cijfer voor het soort oproep( 01 voor vast, 02 voor GSM, 03 voor fax, 04 voor internet etc etc. ).

Kris Imants - Hasselt

Hierdoor geraken we wel af van die omslachtige 11 cijfers ... nochtans : postcode ( 4 cijfers ) + 5 cijfers + een dubbel cijfer voor het type oproep, dat geeft ... 11 cijfers.

Daarbij komt dan nog dat in een zone met veel bedrijven ( bv. 1050 of 2000 ) je slechts 99999 nummers kan toekennen en dat mobiele telefoons met een kaart niet geregistreerd staan en dus geen postcode hebben .

Ook geeft hij aan dat - in geval van verhuis - je dan slechts de postcode zou moeten veranderen maar de rest van je nummer kan behouden.

Helaas is ook dit niet waar. Als de postcodes onderling inwisselbaar moeten zijn zonder dat je dubbele nummers krijgt, moet het nummer dat ná die postcode komt uniek zijn ... m.a.w. je hebt dan de postcode + een uniek nummer van minimum 8 cijfers ( het aantal dat je nodig hebt voor 20 miljoen telefoonaansluitingen ) + het eerder genoemde dubbele cijfer : 14 cijfers.

Of een duidelijk geval van : less is more.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer