Eindelijk overwinning voor Optima C

Print

Eindelijk overwinning voor Optima C

Tessenderlo

Tessenderlo -

Ongeziene taferelen afgelopen weekend bij de terugkomst van de Heren C in de Optimasporthal in Tessenderlo. Bestuur en supporters vielen de spelers ontroerd in de armen. Ook Leo Bongaerts, trouwe supporter van de Optimisten, pinkte een traantje weg bij het horen van het blijde nieuws.

Optima C boekte dan ook na een sierlijke pot basket zijn eerste overwinning van het seizoen op het veld van As. Bestuurslid Hilde Hendrickx trakteerde de mannen spontaan op een eerste, welverdiend pintje van de avond.

De match dan. In een gelijk opgaand eerste kwart had Optima het in defence knap lastig met center Drijkoningen (10 pt in eerste periode). Aan de andere kant van het plein deed vooral De Swert een stevige duit in het zakje. We noteren ook een knappe on the buzzer score van Volders en een heerlijke assist van Vandervoort op Janssens. zodat de eerste 10 minuten kon afgesloten worden met een 19-18 stand.

In de tweede periode stokte de Looise aanval. Hoekx wist nog enkele rake shots uit zijn pols te toveren, maar As kon richting rust toch een eerste kloof uitbouwen: 37-28.

Eerder in het seizoen kon Optima C al enkele keren zulk een achterstand niet meer ombuigen. Vrees voor eenzelfde scenario dreigde dan ook in de ploeg te sluipen, maar dit was buiten coach ad interim Hoekx gerekend. Hij pompte vertrouwen in zijn troepen en kon een zekere strijdvaardigheid zien in de ogen van de spelers bij aanvang van de tweede helft.

Het derde kwart bracht een ontketend Optima. Scores van „Het kanon van Paal” Ghoos en „De Bom van de Berg” Mondelaers wisten de kloof weg. Aan de overkant bleef As aanklampen, opnieuw via center Drijkoningen. Stand na derde periode: 52-51.

Gezien de sleutel in het lamleggen van Drijkoningen lag besloot coach Hoekx Vandervoort in te brengen om een stevige man-to-mandefence te zetten op de potige center. Vandervoort slaagde hierin met zijn kracht en souplesse, terwijl aan de overkant Beerten in zijn drives en Mondelaers van achter de driepuntlijn bleven toveren. Eindstand: 64-72

Scores Optima: GHOOS 13, BEERTEN 15, MONDELAERS J 15 (5x3), DE SWERT 12, MONDELAERS T 1, Vandervoort, Hoekx 11, Janssens 3, Volders 2

Optima C boekte een verdiende eerste overwinning, hopelijk de start van een eerste zegereeks. Coach Hoekx blikt tevreden terug op de wedstrijd: „Ik wist dat we dit in ons hadden. We spelen al het hele seizoen goeie basket en verloren al enkele keren onverdiend. Dit is dan ook een deugddoende overwinning. Hopelijk volgen er nog enkele! Ik ben zelf ook heel trots met deze zege als interim-coach en plan ook mijn fierheid te tonen in mijn facebookstatus.”

Na de wedstrijd trok de C-ploeg richting eigen sporthal en Café Filet waar ook tooghanger en lokale top-DJ Kurt Schraeyen de blijdschap van de ploeg mocht aanschouwen. „Bij het zien van zoveel euforie word ik week van binnen. De mannen verdienen deze overwinning echt. Ik vind het nu wel spijtig dat ik niet zelf ooit ben begonnen met basketten, dan had ik deel kunnen zijn van zo’n toffe ploeg en zoveel vreugde,” aldus een geëmotioneerde Schraeyen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio