Sinterklaas trekt door Tongeren

Print

Tongeren

Tongeren -

Op zondag 3 november trok sinterklaas door het centrum van Tongeren. Ook dit jaar kon iedereen weer gratis met de 'zwarte pietenbus' naar het centrum komen. De stad Tongeren, de Lijn en de Tongerse handelaars die koopzondag hielden, hadden de sint uitgenodigd.

Eerst begroette hij alle kinderen op de Grote Markt. Hij stelde er ook zijn verschillende pieten voor: Hoofdpiet, die de weg wijst en het grote sinterklaasboek mocht dragen, Ballino, de piet die allerlei beestjes kon maken met gedraaide balonnen, Koekio, de Clownpiet, enz. Het knuffelezeltje ‘Blaasje’ van de heilige man bleef nu en dan wel eens koppig staan, maar goddank was er de schimmel van sinterklaas die de mooie koets mocht voorttrekken door de Tongerse straten.

De sint trok door de Sint-Truiderstraat, de Hemelingenstraat , waar een weggewaaide rode loper voor enige vertraging zorgde, om ten slotte halt te houden aan zijn troon vlak voor het administratief centrum het Praetorium in de Maastrichterstraat. Hier mochten de kinderen een voor een op de foto met de Sint. Daarna trok de vrolijke pietenbende met Sinterklaas naar Julianus Shopping waar nog een groot slotspektakel werd gegeven. De pieten wierpen er ballen en snoep naar de menigte.

Nieuw dit jaar waren de kleine gadgets die uitgedeeld werden. De kleine kinderen vonden het geweldig en gaven mooie tekeningen af aan sinterklaas. Sommige hadden zelfs een wortel bij voor het paard van de sint. De vrolijke pieten zagen goddank nog altijd even zwart van het klauteren door de schoorstenen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio