Kunstenaar Valère Maenhout exposeert aquarellen

Print

Kunstenaar Valère Maenhout exposeert aquarellen

Tongeren

Tongeren -

Van 31 oktober tot en met 3 november stelde de bekende Tongerse kunstenaar Valère Maenhout zijn werken tentoon in het parochiecentrum naast de basiliek. Hij schildert wondermooie aquarellen, die hij soms aanvult met poëzie.

Zijn ‘schildersmicrobe’ heeft hij te pakken gekregen, toen hij zelf ooit een aquarel als cadeau kreeg.

Hij ging destijds de tentoonstelling van die schilder, Dhr Chariot, bewonderen. En van het een kwam het ander. Even later mocht hij het atelier van deze schilder bezoeken en leerde hij zelf aquarellen maken. Met vallen en opstaan, verzekert hij me. Maar het was een uitdaging en door vol te houden leerde hij steeds meer bij. Met zijn 79 jaar levenservaring en zijn 34 jaar ervaring als aquarelschilder, mogen we hem zeker bij de grote kunstenaars rekenen. Al zal hij dat in zijn bescheidenheid zelf niet onmiddellijk toegeven. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend: realistisch of non-figuratief. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur, de fotografie, zijn reizen, uit de streek of uit emotionele indrukken. In veel schilderijen vind je impressies terug uit de Provence. Hier huurt hij regelmatig een landhuis waar hij met vrienden en familie verblijft. Op vakantie zijn, de mooie natuur met o.a. de lavendel, de typische landhuizen, … stimuleren zijn creativiteit.

Maar ook de mens achter de schilder is een zeer joviaal in de omgang. Hij verwelkomt de mensen met een glaasje en praat met enthousiasme over zijn werken. Je voelt dat hij in elk schilderij zijn ziel heeft gelegd. Dat geeft een meerwaarde aan elk van zijn kunstwerken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio