Eerste magische avond schot in de roos

Print

Eerste magische avond schot in de roos

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren -

31 oktober: het blijft een bijzondere avond. Terwijl op heel wat plaatsen Halloweenhappenings werden georganiseerd, vond in het oude kerkje van Laak de eerste editie van de Magische Avond plaats.

"Met dit initiatief wilden we een beetje afwijken van het traditionele aanbod", aldus Luciana Costa en Melissa Bosmans van socioculturele vereniging SenD.

"Een goochelshow van de professionele goochelaar Presto kapselden we in een eigen geschreven verhaal in. Het verhaal ging over de onderwereld die zich schuilhoudt in de bossen van de vallei van de Mangelbeek. Koningin Lucrèce en prinses Gioia gingen op zoek naar een goochelaar die met zijn trucs koning Marzi opnieuw kon doen geloven in magie. Enkel wanneer de magische lach terug bij Marzi verscheen, wilde hij zijn levensreddend medicijn innemen... En of dat gelukt is, tja, dat weten alleen zij die bij de voorstelling aanwezig waren", glimlacht het duo.

En het concept viel duidelijk in de smaak. "We hadden inderdaad gehoopt op één uitverkochte voorstelling. Maar het werden er uiteindelijk twee. Een succes waar we uiteraard blij van werden, want het was de allereerste keer dat we dit organiseerden. Even een sprong in het duister dus, maar wel een geslaagde sprong. Zo'n 150 aanwezigen genoten alvast mee van de spectaculaire goocheltrucs met duiven, vuur en water. Een heel wat kids mochten zelf de magie mee op het podium ervaren. Dit smaakt alvast naar meer", glimlachen beide dames enigszins mysterieus....


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio