Wouter Beke spreekt in CC De Markthallen

Print

Wouter Beke spreekt in CC De Markthallen

Herk-de-Stad

Herk-de-Stad -

Op dinsdag 29 oktober werd door CD&V Herk-de-Stad nationaal CD&V voorzitter Wouter Beke uitgenodigd voor een uiteenzetting over de meerwaarde van CD&V op politiek vlak en over operatie Innesto.

Na een korte inleiding door Bart Gruyters, CD&V burgemeester van Herk-de-Stad, stak Wouter Beke van wal met een sterk pleidooi voor het moedige midden en het versterken van de mensen en gemeenschap.

Hij toonde met duidelijke voorbeelden aan wat het betekent om, in een periode van economische crisis, verantwoordelijkheid op te nemen in het nationaal en regionaal beleid. Dit doet CD&V door in dialoog te treden en te focussen op overeenkomsten in plaats van verschillen.

Enkele voorbeelden die hij aanhaalde waren de staatshervorming die doorgevoerd werd (38 miljard euro aan bevoegdheden voor de Vlaamse regering vanaf nu, arbeidsmarktbeleid, kindergeld), de splitsing van BHV, het herstel van het vertrouwen in België door de internationale markten, de monsterbesparing die de laatste 2 jaar doorgevoerd werd, etc... De bevoegdheden die op de mensen betrekking hebben liggen nu bij de regionale overheden.

Na een reeks vragen uit het publiek nam voorzitter Beke nog ruim de tijd om met de aanwezigen in de zaal een inhoudelijk gesprek aan te gaan.
De aanwezigen keerden met een zeer tevreden gevoel terug naar huis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio