GO! Campus Genk OKAN griezelt!

Print

GO! Campus Genk OKAN griezelt!

Waterschei Noord

Genk -

De anderstalige nieuwkomers van GO! Campus Genk OKAN gaan griezelend de vakantie in.

Ze startten de dag met het maken van lekkere pompoensoep. De leerlingen schaven hun Nederlands bij door het recept uit te pluizen. Ze leren nieuwe groenten en nieuwe smaken kennen.

Wanneer het recept stap voor stap is opgevolgd, de afwas gedaan is en de soep staat te pruttelen op het vuur, is het tijd voor ontspanning. De leerlingen kijken samen vanuit één ooghoek naar een (komische) halloweenfilm. De geur van de zelfgemaakte soep verspreidt zich doorheen het volledige schoolgebouw. Wanneer de soep eindelijk klaar is, wordt ze met veel genoegen opgedronken. Het smaakt!

Met onze buik goed gevuld, vertrekt de onthaalklas naar het Heempark. Een gids wacht ons op. We krijgen uitgebreid uitleg en informatie over de herfstverschijnselen. "Mevrouw, ik weet de naam van die boom in het Pools, maar Nederlands?" We rapen eikels, bolsters, herfstbladen en mogen enkele kastanjes opeten. In stilte kijken we naar mooie vogels en luisteren we naar geluiden van bosdieren. Het was een leerrijke dag met een schat aan Nederlandse griezelwoorden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio