Toneelkring De Dommelbron laat de beesten los in Peer

Print
Toneelkring De Dommelbron laat de beesten los in Peer

Toneelkring De Dommelbron laat de beesten los in Peer

Peer

Peer -

Momenteel repeteren de acteurs van toneelkring De Dommelbron Linde-Wauberg beestig hard om een nieuwe, knotsgekke plattelandsklucht onder de knie te krijgen. Voorzitter Laurens Boutsen is alleszins zeer enthousiast: “ ‘Laat de beesten los’ van auteur Luc Kerkhofs wordt zonder twijfel weer zo’n uitschieter waar ons trouwe publiek van kan smullen.

Bovendien wordt dit toneelstuk in het plaatselijke dialect gespeeld en hebben we ook heel wat eigen accenten erin verwerkt. De voorbereiding heeft veel tijd gekost, maar er is al puik werk geleverd achter de schermen. De voorbije weken hebben we al hard gelachen tijdens de repetities en dat is altijd een gunstig voorteken.”

Over het stuk...

Boerin Jet leeft en werkt op de boerderij waar ze samen met haar drie ongehuwde zonen en de inwonende schoonvader een geitenkwekerij runt. Door een trauma opgelopen in hun jeugd, hebben de zonen geen enkel besef van wat het leven allemaal te bieden heeft; de geitenstal is hun enge leefwereld. Grootvader ziet dit met lede ogen aan en doet er alles aan om bij de dertigers enige interesse op te wekken voor het vrouwelijk schoon. Het lijkt al boter aan de galg. Zelfs een relatietherapeute wordt ingehuurd om het jachtinstinct bij de mannen te doen ontbranden. De vondst van wat experimentele spulletjes zorgt voor een ommekeer en plots is alles wat een rok draagt een potentiële prooi. De juffrouw van familiehulp, de voorzitster van het zangkoor en een jonge studente passeren de revue. Zijn de vrouwen nog veilig op deze boerderij nu plots de beesten los zijn…?

‘Laat de beesten los’ wordt 6 keer opgevoerd in ’t Poorthuis te Peer op volgende data:
vrijdag 6 december, zaterdag 7 december, vrijdag 13 december, zaterdag 14 december, vrijdag 20 december, zaterdag 21 december, telkens om 20 uur.

Reservaties
Bij voorkeur via de website www.dedommelbron.be of telefonisch 0472 23 66 30. De voorverkoop start op 4 november.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio