Breng werfbezoek aan toren van mijnkathedraal

Print

Breng werfbezoek aan toren van mijnkathedraal

Eisden

Maasmechelen -

Zondag 10 november kan je op initiatief van Tuinwijk2020 de steigerverdiepingen rondom de 53 meter hoge toren van de mijnkathedraal bezoeken.
De toren van de mijnkathedraal wordt momenteel gerestaureerd. Tussen 12.30 uur en 16 uur klimt de bouwlift elke 20 minuten langs de 26 gesteigerde verdiepingen omhoog om je vanop drie verschillende verdiepingen een uitzonderlijke kijk te geven op het unieke metselwerk, dat je nooit meer van zo dichtbij kan zien, maar ook op de Tuinwijk en de verdere omgeving.

Bovendien krijg je heel wat informatie.

Tuinwijk2020 heeft de bedoeling om via allerlei initiatieven een groot draagvlak te creëren voor het behouden en bevorderen van de typische inrichting van de Tuinwijk, met de groene hagen rondom de grote tuinen, de schilderachtige parken, het stratenpatroon, de unieke cottagewoningen… En vanaf de kerktoren heb je daar een heel uitzonderlijke kijk op. En nu de toren in de steigers staat, kan je bovendien van heel dichtbij zien hoe bijzonder bijvoorbeeld het metselwerk is.

Enige praktische informatie over dit bezoek dat ongeveer anderhalf uur duurt en waarvoor kinderen geboren in 2002 of later niet zijn toegelaten. Het bezoek gebeurt in kleine groepen tussen 12.30 uur (eerste groep) en 16.00 uur (laatste groep). De kosten (inbegrepen een kleine, unieke herinnering en een ‘opwarmertje’ na afloop) bedragen € 10 per persoon, ter plaatse te betalen.
Het hoeft niet, maar wie een uur van voorkeur reserveert, heeft voorrang. Dit kan door betaling van € 10 per persoon, uiterlijk woensdag 6 november, op rekening BE07 7370 3911 2766 van Tuinwijk2020 vzw. Je brengt zondag best je bewijs van overschrijving mee, maar stuur tegelijk met je betaling ook een mailtje naar info@tuinwijk2020.be met daarin de voornaam, naam en het adres van alle personen voor wie je betaalt, een gsm-nummer om je eventueel te bereiken en een periode van een uur waarin je bezoek liefst moet starten. Nog dit: kleed je warm aan, want het kan stevig tochten rondom de toren.
Het bezoek vindt ook plaats bij regenweer, maar om veiligheidsredenen niet bij stormweer.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio