Drie verenigingen en OCMW van Bree organiseerden lezing over STEVIA

Print
Drie verenigingen en OCMW van Bree organiseerden lezing over STEVIA

Drie verenigingen en OCMW van Bree organiseerden lezing over STEVIA

Gerdingen

Bree -

Drie verenigingen evenals het OCMW van Bree organiseerden een lezing over STEVIA op donderdag 24 oktober om 14.30 uur in zaal De Barrier, Gerdingen. Spreker was Prof. em. Jan Geuns, hoofd van het Labo Functionele Biologie aan KU Leuven.

Het organiserend comité bestond uit Ivo Drieskens, voorzitter van OKRA Gewestelijk, Jaak Lipkens, voorzitter Okra Beek, Albert Schrooten, voorzitter en Frans Jutten, penningmeester van VLAAMSE DIABETES VERENIGING Bree, Pierre Drijkoningen, voorzitter SENIORENRAAD Bree, Bernadette Verslegers, voorzitter OCMW Bree, Denis Truyen, Beek, initiatiefnemer.

Door de vlotte samenwerking, grondige voorbereiding, maar ook met de daadwerkelijke hulp van OCMW resulteerde deze activiteit in een aangename en zeer leerrijke namiddag. Onze verwachtingen werden dan ook ver overtroffen door de opkomst van 159 aanwezigen in een volle zaal, niet alleen van Bree, maar ook van ver uit de provincie.

Met zijn gekende begeestering wist prof. Geuns de aanwezigen al de tijd te boeien met zijn uiteenzetting die zo veel mogelijk voor iedereen begrijpbaar werd gehouden.

Door uitgebreid onderzoek heeft hij bewezen dat het gebruik van het overigens volkomen onschadelijk zoetmiddel uit de STEVIA plant alleen maar voordelen heeft, zoals:
- het is puur natuur, caloriearm, tandvriendelijk, hittestabiel, dus geen risico voor kankerverwekkende stoffen
- Veroorzaakt geen zwaarlijvigheid
- Geen risico's voor hart- en vaatziekten
- Veilig voor diabetici, want het doet de suikerspiegel niet stijgen
- Kan helpen tegen hoge bloeddruk, diabetes type 2 en aderverkalking (wel onder begeleiding van een dokter)
- Neutraliseert de beruchte vrije radicalen (afvalstoffen) in ons lichaam. Dit gaat veroudering en ontwikkeling tegen van allerlei ziektes o.a. van kanker.

De bediening in de zaal verliep vlekkeloos mede door de hulp van de echtgenoten en van Jan Stinckens, bestuurslid van OCRA Beek, die instond voor de koffie.

Na de pauze met lekkere koffie, koekjes, en proeverijen van chocolade en frisdank mocht iedereen uitgebreid vragen stellen, waar dan ook gretig van werd gebruik gemaakt.

Na afloop zag ik heel wat mensen met een gelukkige glimlach de zaal verlaten. Iedereen had de gelegenheid om op vrije basis enkele steviaproducten aan te schaffen en mocht naar keuze nog een gratis frisdrank of biertje op basis van zoetmiddel stevia mee naar huis nemen. Van deze geslaagde activiteit mochten de organisatoren een gelukkig gevoel overhouden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio