Senioren Genendijk op reis in Limburg

Kort bij huis is er ook wat te beleven. Met 53 deelnemers vertrokken de senioren van Genendijk door Limburg.De eerste halte was de C-Mine in Winterslag, met een gids wandelde door de bovengrondse gerestaureerde gebouwen. De 2 theaterzalen zijn uitgerust met de nieuwste technieken.

willy schuermans

Heel veel van de vroegere mijngebouwen is bewaard gebleven oa de zaal met de compressoren. Buiten zijn er tal van privé investeringen, cinema, restaurant, wok enz. Daarna Expeditieroute in gangen langs de grote mijnschachtventilator, geleidelijk naar boven met een panoramisch zicht van de omgeving. Terug afdalen en als slot een 40 tal geuren te ontdekken.

Na ons boterhammetje te verorberen in de tennishal Wimbledom in Wilderen werden we met gids ontvangen in de nieuwe brouwerij langs de tennishal. De eigenaar was onze gids en echte Kommersant, komisch en boeiend was de rondleiding. Eerst in de distillerie waar men likeur stookte, dan de nieuwe brouwerij. Langs de brouwerij staat een oude brouwerij met een volledige installatie uit de oude tijd dit industrieelerfgoed is de moeite om te restaureren voor de toekomst.

Na de rondleiding was het proeven van de dranken in het cafetaria, deze proeverij viel in de smaak van iedereen.

Als laatste bezoek aan een fruitboer, een familiebedrijf met sorteerinstallaties. De bazin was onze gids ook een vrouw die alles kan verkopen. Gedurende de rondleiding ratelde ze 2 uur aan een stuk over de geschiedenis van het bedrijf, bewaren en plukken van het fruit. De was en sorteerruimte voor het fruit. Daarna had ze ook een winkel waar allerlei producten die ze verkocht konden proeven met natuurlijk de nodige uitleg.

Nu was het al donker en tijd om te gaan eten, een reis van 12 uur die letterlijk in de smaak viel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio