thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gezondheidsprobleem

Het bericht van de VRT dat collega Bavo Claes omwille van een gezondheidsprobleem vervroegd zijn schup afkuist, is dus maar een deel van de 'waarheid'. Dat dacht ik al.

Michel Cremers - Zonhoven

Vandaag zegt Claes zelf in onze krant :" Maar ik wil niet hypocriet doen. Als ik het 7uur-journaal nog zou presenteren, zou ik er niet aan gedacht hebben om er nu al uit te stappen, ook al heb ik een gezondheidsprobleem", einde citaat.

Je kan er donder op zeggen dat Bavo destijds van het 7uur-journaal werd gehaald om hem te 'pakken' voor enkele indringende interviews met een paar liberale ministers, Grootjans en De Croo.

Ook Daniël Buyle kan er van meespreken dat het interviewen van een politicus voor sommige journalisten 'levensgevaarlijk' is. Zo zal hij de vermaledijde zondag van 13 december 1981 nooit vergeten. Een indringend interview met formateur Wilfried Martens doet hem de das om.

Ook de later gerechtelijke verwering van Buyle is een hele aanfluiting van wat 'rechtvaardige' rechtspraak zou moeten zijn.

Hij lucht zijn hart in zijn boek "De Lakeien van de Wetstraat", Schets van een journalist en een politiek milieu.

Alleen voor Greet Op de Beeck is het blijkbaar niet zo gevaarlijk een minister te interviewen, maar daar zijn dan ook 'verzachtende' omstandigheden voor.

Het is al langer geweten dat zij die hun werk ter harte nemen en bijgevolg goed presteren het meeste gevaar lopen met chefs of oversten te botsen, met alle gevolgen vandien.

Toen Gert Gommé TV-Limburg verliet kopte het Nieuwsblad op 17.01.2004 :" Gert Gommé gelukkig met overstap van TV-Limburg naar openbare omroep".

Gommé geeft daarna zelf uitleg omtrent zijn vertrek bij de Limburgse zender :

" Onder meer vanwege de politieke signatuur van de gedelegeerd bestuurder heeft TVL een rode reputatie. Daarom hield ik vanaf dag één een lijstje bij met het aantal minuten dat alle partijen in onze uitzendingen aan bod kwamen. Twee ex-ministers eisten bij de Raad van Bestuur zelfs mijn ontslag, maar mijn bazen bleven achter mij staan", einde citaat.

'De waarheid is een hond; hij moet de kennel in; hij moet de deur uitgeranseld worden, terwijl mevrouwtje Schoothond bij het vuur mag staan te stinken."

(de nar in 'King Lear' van William Shakespeare; in een vertaling van Willy Courteaux).