Privacy

Vandaag werd ik geconfronteerd met een staaltje bureaucratie dat enkel hier in Belgie kan. Ik ben een moeder van vier kinderen. Feitelijk gescheiden sinds juni 2001 en wettelijk gescheiden sinds 2004. Momenteel ben ik reeds opnieuw gehuwd en zwanger van een vijfde kind.

Els De Wit - Halen

Sinds de bevalling van mijn eerste kind ( 1996 ) kreeg ik mijn kindergeld uitbetaald via mijn werkgever. Nu acht jaar later is van de ene op de andere dag mijn dossier overgegaan van het kinderbijslagfonds van mijn werkgever naar het kinderbijslagfonds van de werkgever van mijn ex echtgenoot.

Groot was mijn verbazing toen ik in paniek contact opnam met mijn kinderbijslagfonds. Mijn dossier is overgegaan ( zonder mijn medeweten ) omdat zij via de gegevens van de kruispuntbank hadden vernomen dat mijn ex – echtgenoot nu niet meer zelfstandige was maar loontrekkende. Dus zonder mijn medeweten is mijn kinderbijslagfonds veranderd.

Echt fijn en logisch is dit niet. Nu moet al mijn administratie in verband met mijn kinderbijslag geregeld worden via de werkgever van mijn ex echtgenoot. Een man waarvan ik reeds vier jaar van gescheiden leef. Waar is hier de PRIVACY en waar houdt men hier rekening met de huidige situatie. Na de bevalling van mijn vijfde kind zal ik dus mijn kindergeld uitbetaald moeten worden door TWEE kinderbijslagfondsen. Waar is hier de logica?

Nog groter was mijn verbazing dat VADERTJE STAAT zomaar zonder toestemming je kinderbijslagfonds kan veranderen maar dat ik wel de handtekening van mijn ex – echtgenoot nodig heb om het weer te veranderen naar de oorspronkelijke situatie. ( Namelijk bij mijn werkgever ). Ik kan nu alleen maar hopen dat mijn ex – echtgenoot niet moeilijk doet over deze handtekening. Maar aangezien onze communicatie in het verleden steeds via onze raadsheren verliep heb ik hier weinig hoop op.

Ik wil deze wetgeving aanklagen ???

· Hoe zit het hier met de privacy?

· Waarom zijn man en vrouw niet gelijk ?

· Hoe komt het dat ik vier jaar na de feitelijke scheiding alles moet regelen met de werkgever van mijn ex – echtgenoot ? Ik ben ondertussen zelf opnieuw gehuwd.

· Waar zit de logica dat ik in de toekomst mijn volledige kindergeld moet uitbetaald worden door twee verschillende kinderbijslagfondsen ? Dubbele administratie ! Dubbele stortingen ! Verschillende dagen van uitbetaling ???

Ondertussen kan ik alleen maar afwachten. Ik kan een aanvraag doen om een herziening te krijgen maar na een telefoongesprek met mijn vorig kinderbijslagfonds heb ik hier geen goed gevoel bij. Zij hebben mij uitgelegd dat ik , aangezien ik toch datgene krijg waar ik recht op heb, de afwijking wellicht niet zal goedgekeurd worden. Dat ik ondertussen steeds via mijn ex- echtgenoot zijn werkgever mijn administratie zal moeten doen en dat ik dit verkeerd vindt blijkt geen argumentatie te zijn.

Bv een simpel attest voor de buitenschoolse kinderopvang.

Leven wij nu werkelijk anno 2005 nog in een PATRIARCHALE

MAATSCHAPPIJ waar privacy een dode letter is en waar vadertje staat de kruispuntbank gebruikt als… Big Brother is watching you !!!!!