Goedkoop verwarmen

In lezersbrief "kachels populair" wordt gesteld dat mazout de logische nummer één zou zijn om te verwarmen. Kolen zijn inderdaad duur. En de prijzen van hout en gas stijgen iedere dag. Toch is er een systeem dat mazout makkelijk van zijn troon kan stoten, namelijk vloerverwarming via aardwarmte. Deze verwarming kost niets aan energie, enkel elektriciteit om de pomp te doen werken. Bovendien is er geen enkele vervulling en daarom ecologisch 100% verantwoord.

Dominic Jackers - Wintershoven

Via het systeem blijft de temperatuur in alle kamers (ook de hall, wc, berging,.,.), dag en nacht, steeds op dezelfde temperatuur. Dus altijd de gewenste, aangename temperatuur in het hele huis.

De installatie is weliswaar duurder dan deze bij een gewone c.v. maar aan de huidige stookolieprijzen, is het systeem op relatief korte tijd makkelijk terug verdiend.

Helaas is de toepassing nogal onbekend bij het grote publiek. Maar wie in de toekomst goedkoop en milieuvriendelijk wil verwarmen, zal de klassieke verwarmingstechnieken naast zich neer moeten leggen.