Kachels populair

Wij stoken al jaren met kachels,zowel kolen,hout en mazout!Niet uit economische redenen maar simpel omdat er in dit huurhuis geen centrale verwarming voorzien is.Diegene die nu met de aankoop van een kachel eureka kraaien wil ik toch enkele bedenkingen meegeven:Kolen zijn zeker niet goedkoper dan mazout!wil men een goed en zuinig rendement moet men op de dure antraciet stoken ,antrax is een afvalproduct dat zeer slecht verwarmt en uw dure kachel in de kortste keren naar de verdoemenis helpt !Hout is een goede bijverwarmer maar uit ecologische redenen niet aan te raden ,er zullen weer onnodige bomen die wij broodnodig hebben moeten sneuvelen en dan maar klagen dat de lucht vervuilt en er zoveel overstromingen zijn ;maar wie bezorgt er onze zuurstof ?trouwens ook niet goedkoop en denk maar dat de prijzen per m2zullen stijgen !Mazout voor mij toch nog altijd keuze nr 1!

Rita Marcucci - Houthalen

Men moet ook bedenken dat de aankoop van een kachel niet goedkoop is ,helaas zijn de dure ook de beste ,met een kacheltje van 300 euro hout stoken is rechtuit krimineel ,ik heb toch bedenkingen met de veiligheid.

Ook moet men beseffen dat eer men met zo'n kachel kan stoken er heel wat leertijd overheen gaat,ik zie al al die bedoempte huiskamers voor mij!

Dan voor de dames wens ik veel sterkte want er zal nogal wat moeten gekuist worden ,zelfs heel dure kachels zijn behoorlijke stofleveranciers!

En staan de werkende mensen er wel voldoende bij stil dat zo'n kachel aan de praat houden zeer arbeidsintensief is ,zij moeten per slot van rekening bijgevuld worden,dus voor het slapen gaan en bij het opstaan moet er eerst gewerkt worden.

Wij stoken sinds 3 jaar met mazoutkachels en daar zal niks mij vanaf brengen ,wij hebben zeer zuinige weliswaar dure modellen die haast volautomatisch starten en dus ook gemakkelijk aan en uitgaan en wij stoken slechts bij noodzaak ,dus s'avonds gaan ze uit en als wij weg zijn branden ze ook niet,maar door hun gebruiksvriendelijkheid is het heel goed te doen !en ook als de mazout morgen op 1 euro staat blijven ze branden dan maar een kleedje en een jas minder gekocht van de winter !

Niets zal mij terug naar af laten gaan ,van de kolen en de houtkachels heb ik mijn buik meer dan vol .

Trouwens wie de rekening maakt zal wel weten dat de beloften van op 1of 2 jaar uw kachel al terug te verdienen niet opgaat en dat de prijzen van de alternatieve brandstoffen bij zoveel navraag ook wel spectaculair de hoogte zullen ingaan .