Chauvinisme

Een briefschrijver uit de 'Stad van de smaak' , schrijft een stukje over 'R- Rock en Pukkelpop' , waarin hij zijn geliefde Hasselt bezingt en zijn grote bezorgdheid uitspreekt, mocht het festival uit Hasselt verhuizen.

Michel Cremers - Zonhoven

Hij zegt het zo : " Daarom ook dat het een spijtige zaak zou zijn indien dit dubbelfestival Kiewit zou verlaten en na verloop van tijd zou kunnen verhuizen naar het andere SP-a bastion Lommel.

Een festival van zulk niveau en grootte hoort toch thuis in een provinciehoofdplaats (alhoewel het in een klein gat als Kiewit plaatsvindt ) in de Euregio. Maar ja , de lokroep van subsidies en andere geldpotten is natuurlijk steeds interessant voor een organisator , toevallig ook nog SPa Gemeensschapssenator én Vlaams Parlementslid " , einde citaat.

Verder in zijn brief heeft hij nog over 'gratis-politiek', het imago van Hasselt, "rockability town", "movietown", "POP & RockAcademie" dat in Hasselt komt. Enfin het kan allemaal niet op. Hoe is het mogelijk dat hij de 'UHasselt' vergeten is.

Ik zou hem over het loflied van Hasselt willen antwoorden. Doch ik ga dat niet doen, ik laat dat over aan iemand die dat veel beter kan dan ik.

" Ik weet dat moeder Natuur niet alleen aan ieder mens afzonderlijk een flinke dosis eigendunk heeft meegegeven, maar dat ze ook iedere natie en stad een collectief chauvinisme heeft ingeplant."

- Erasmus Nederlands humanist en filosoof 1469-1536

uit: Lof der zotheid