thumbnail: null
thumbnail: null

Pukkelpop

Alsof het niet mogelijk zou zijn dat bewoners van de Banneuxwijk last hebben van lawaai vooral voortgebracht door bassen, woofers en ander onverantwoord decibelproducerend getuig. Zelfs op een afstand van 4 à 5km kan ik regelmatig deze geluiden waarnemen. De sterkte van de storing hangt dan wel af van de windrichting en het uur ( hoe later in de nacht hoe duidelijker). Wanneer ik lees dat een stadsbestuur dan nog eens een extra toestemming gaat geven om de nachtrust van werkende of andere mensen te verstoren dan is hier ook weer het respect voor uw naaste ver te zoeken. Of het nu gaat over een privé aangelegenheid of iets anders doet er mijns inziens niet aan toe. De anderen zullen dan wel weer onverdraagzaam zijn en bijdragen tot de verzuring. Het wordt hoog tijd dat men eens gaat nadenken over "alles moet kunnen" , "waarom niet" of "voor ene keer". Iedereen mag van mij zijn plezier hebben en liefst zo lang mogelijk maar denk ook eens aan de anderen die hun rust nodig hebben, niet alleen 's nachts maar ook overdag. Vroeger ,of mag dat woord niet meer gebruikt worden, was er ook Pukkelpop en was er geen sprake van uitgebreide ( naar tijd en intensitiet ) lawaaihinder. Rimpelrock eindigde dit jaar ongeveer om 23 u., maar ja , dat is voor de ouderen.

Etienne Bastiaensen - Houthalen

Proficiat voor de hoge tolerantiegraad van de mensen uit de onmiddelijke omgeving van Kiewit die, op één uitzondering na, totaal geen last hebben van dit evenement.

Het zou ook erg zijn dat men enkele dagen na een huwelijk al niet meer gelukkig zou zijn. En hopelijk staat de wind volgend jaar in de goede richting.